Елемента Вода

Каква е символиката на елемента Вода

Символика на елемента Вода

Този елемент представлява емоционалната сфера, силата на сетивата. Неговите представители са склонни да приемат света през призмата на собствените си чувства и емоции.

Символика на елемента Вода
Символика на елемента Вода

Как се проявява елемента в Риби, Скорпион и Рак

Представителите на зодия Рак се оприличават с гореща вода или наситена водна пара: те са горещи, импулсивни, трудолюбиви, надарени с излишък от енергия.

Свързани статии

Скорпионите – това е замръзнала вода, лед, в който в замразен вид се съхраняват техните желания и чувства, намерения и планове, скрити от другите, които лесно се размразяват при благоприятни обстоятелства.

Рибите могат да бъдат сравнени с мистериозни подземни води, течащи около препятствия и вливащи се на неочаквани места. Тези хора са плахи и предпазливи, но хитри, способни са да стигнат до победата постепенно, както подводните води могат да залеят всичко, което не може да се издигне над тях.

Положителни качества на представителите на елемента Вода

Положителни качества на представителите на елемента Вода
Положителни качества на представителите на елемента Вода

Елементът Вода дава на скорпиона, Рака и Рибите повишена чувствителност и емоционалност.

Обикновено те са привлекателни, добронамерени, често са идеалисти. Наблюдавайки хората, те вече знаят нещо за тях, базирано на тяхната отлично развита интуиция. Отстрани изглеждат раними и беззащитни, но всъщност тези хора не са толкова слаби, колкото изглеждат.

От голямо значение в техния живот са човешките взаимоотношения. Те са общителни, сантиментални, не са безразлични, много чувствителни от отношението на другите към тях. Психически са издръжливи, което им позволява търпеливо да изпълняват и най-неприятната и тежка в морално отношение работа.

Умеят да се адаптират към нова среда и промени, но винаги стремят да се върнат на своя територия, като изворни води, които заливат наоколо, а после се връщат в потока. Като цяло хората от водните зодиакални знаци са добри приятели. Те са способни на геройски постъпки, а техният героизъм е лишен от патос.

Елементът на знаците Риби, Рак и Скорпион е дарил тези хора с блестяща интуиция. Представителите на този елемент често са много талантливи и артистични.

Отрицателни качества на представителите на елемента Вода

Отрицателни качества на представителите на елемента Вода
Отрицателни качества на представителите на елемента Вода

Представителите на елемента вода са склонни към песимизъм, раздразнителност, често са в лошо настроение. Това са ярко изразени интроверти, живеещи в света на собствените си мечти и вътрешни преживявания, които се усилват от богатото им въображение.

Това често води до заместване на реалността с измислени образи.

Елементът Вода дава на тези зодиакални знаци променливо настроение, леност, липса на контрол, липса на практичност и безхарактерност. Те могат да зациклят на едно събитие или преживяване (понякога пресилено) в ущърб на всичко останало. Хората от зодиакалните знаци, управлявани от елемента Вода са склонни да живеят в миналото или поне се отнасят към него с голям трепет.

Преживяванията им през последните години често определят настоящия им живот. Склонни са към нелогични, непредсказуеми и понякога не толкова добри постъпки.

Съвместимост с други елементи

Рибите, Раците и Скорпионите най-добре се разбират със своите събратя по елемент. От другите елементи най-много си подхождат със знаците на елемента Земя.

За земята влагата е източник на живот, а водата от своя страна приема формата на релефа. Земята служи като плавателен съд за нея и така те взаимно се допълват. Елементът Вода взаимодейства зле с въздуха, техните взаимодействия не са толкова силни, а повърхностните им взаимоотношения могат да предизвикат силни вълнения, така както буря в морето.

Абсолютно несъвместими един с друг са Вода и Огън, те винаги се стремят към взаимно унищожение.

Подходящи условия за хората от елемента Вода

По възможност Рибите, Ракът и Скорпионът е добре да живеят до какъвто и да е водоем или да имат плувен басейн. В краен случай може да се ограничат до аквариум или домашен фонтан.

Желателно е през прозореца на дома, в който живеят да се открива красива живописна гледка, особено ако по някакъв начин присъства вода или хълмове с неопределена форма. За предпочитане са сгради и мебели със заоблени форми, без остри ъгли и резки очертания.

В интериора и декора трябва да бъде отделено голямо внимание на стъклото. На работното им място трябва да бъде спокойно, а атмосферата приятна. За душевния им комфорт е необходимо да намалят комуникацията с нервни хора и да избягват теми, които предизвикват прекалено много шум.

Въпреки това, за тези знаци е желателно присъствието на хора, които се отнасят по-реалистично към живота. Добре ще е, ако това са представители на елемента Земя.

Back to top button