Защо е трудно на малчуганите да стават сутрин?

Няколко причини децата да не могат да стават сутрин

Ставането рано сутрин и децата

Предполагаме, че ви се е случвало децата ви да не могат да се събудят навреме сутрин през седмицата, а през уикенда да стават рано. Събрахме няколко причини, кооито обясняват защо става така.

Защо е трудно на малчуганите да стават сутрин?
Защо е трудно на малчуганите да стават сутрин?

Дефицит на внимание

От недостиг на внимание обикновено страдат малчуганите, които ходят на детска градина и са на възраст между 3 и 4 години. В това време най-близкия им човек все още е майката, с която им е по-интересно, отколкото с връстниците. Затова и му се иска да прекара повече време с нея.

Свързани статии

Не му се учи

За жалост случва се този факт. На съвременните малчугани не им е интересна училищната обстановка, нито класическите начини на преподаване. Оттам и идват сутрешните капризи относно ставането.

Конфликти с връстници

Вероятно ви е познато, но е важно да му обясните, че трябва да се справи със ситуацията. И, да, чиято и да е вината, научете го, че понякога трябва да направи първата крачка за помирение. Важно е да проведете този разговор преди заспиване.

Детето не се наспива

Това е най-често срещаният проблем – то не спи следобед в детската, колкото и учителките да ви уверяват, че го прави, или просто е недоспало, защото в училище следобед няма такъв момент. Добре е да слагате детето да си ляга вечер по-рано.

Трудно се адаптира

Това се отнася обикновено за първокласниците, които след игровата форма на обучение и възпитание в детската градина трябва да влязат в чисто нов режим. Нежеланието да стават сутрин за училище е своеобразен протест срещу порастването.

Проблеми с учители

Това е ситуация, която не трябва да се игнорира. Особено ако не мислите, че детето е виновно. В подобни случаи е трудно да преодолеете проблема и се налага да преместите детето в друго училище, колкото и да е трудно за цялото семейство. Но си е проблем, който очаквано води след себе си проблеми, включително и със съня.

Вижте още и ⤵️
Как да възпитаваме децата си според тяхната зодия
Как да общуваме с децата си
Разстройства в съня при децата

Back to top button