Как да спрем да попиваме негативизма на околните?

Спрете енергийните вампири

Премахнете чуждата негативна енергия

За да можем да сме полезни на себе си и околните е много важно да изпитваме чувство за самосъхранение. Всеки от нас се е сблъсквал с човек, който обича да ползва другите за кошче за душевни отпадъци. Този тип хора са енергийни вампири, които нон стоп се оплакват, вечено се нуждаят от съчувствие и са недоволни.

Как да спрем да попиваме негативизма на околните?
Как да спрем да попиваме негативизма на околните?

Негативните хора са способни да изпият цялата ви положителна енергия и сила. Тези хора, избиват комплексите си върху вас. Много пъти сте си обещавали, че вече няма да се срещате с тях, че няма да се натоварвате с техните проблеми и да им позволите да вземат вашият оптимизъм. Но никога не успявате…. Това е защото не знаете как.

Вижте тези 5 неща, които трябва да направите за да спрете да се натоварвате с отрицателната енергия на околните: 

1. Помни, че не можеш да угодиш на всички. Ако някой се държи грубо с теб, ако показва, че не те одобрява, ако търси конфликт с теб, не хаби енергията си да се опитваш да го накараш да те харесва. Ставайки зависим от мнението му за теб, това само ще те накара да затънеш по-дълбоко в негативизма му. Няма как всички да те харесват. Най-важното е ти да се харесваш!

Когато постигнеш това, когато се приемеш, ти ще изградиш около себе си силно енергийно поле, което ще отблъсква негативните вибрации на останалите.

2. Внимавай кого каниш в живота си. Твоето тяло, ум и средата, в която живееш и работиш, са твоят храм. Кого ще допуснеш вътре? Всеки, който иска ли, може да влезе? Изтрива ли краката си, преди да го направи или носи със себе си кал в душата ти? Човек трябва да е щедър, но това не значи да позволява да бъде използван. В противен случай няма да може да помогне на онези, които наистина се нуждаят от подкрепата му. Най-добрият съвет е да се научиш да казваш „Не“!

Енергийни вампири
Енергийни вампири

3. Спри да обръщаш внимание. Паразитът има нужда от чужд организъм, за да живее. Когато обръщаш внимание на хората с негативни вибрации, ти им даваш от своята енергия. Може би си се превърнал в „зарядното” за някой, който има проблеми в работата, в семейството или със самия себе си. На пръв поглед в това няма нищо лошо. Но само на пръв поглед. Когато ставаш нечие „зарядно”, това те изтощава дотолкова, че нямаш сили и желание да решиш задачите, които стоят пред теб самия. Научи се да „спираш звука”, когато е нужно.

4. Дишай сред природата. Излизай на чист въздух, медитирай, почивай, дишай. Пречисти тялото и душата си. Ходи гордо, с изправена глава и не позволявай на никого да те ядоса. Всяка минута в която си ядосан, губиш 60 седкунди щастие. Не поемай чуждия гняв. Не се поддавай на чуждото разочарование. Не позволявай на никого да убие щастието в теб. Не бъди като гъсеницата, която поглъща всичко, става тромава и тежка и пълзи по земята. Бъди като пеперудата – лека и ефирна. Само тогава ще можеш да полетиш!

5. Поеми отговорност за собствените си мисли и емоции. Вселената изпраща в живота ни хора, за да ни изправи пред поредния тест. От теб зависи как ще се справиш. Само ти можеш да покажеш какво си научил. Не бъди жертва. Никой няма влияние върху теб. Освен, ако ти не му позволиш. Свържи се с твоя вътрешен център, открий своя вътрешен мир. Открий покоя в себе си. Тогава няма да можеш лесно да бъдеш провокиран, тогава негативната енергия на останалите няма да те засегне. Но най-вече, преди да се съобразяваш с другите, попитай се: „Кога за последно се съобразих със себе си?“

Вижте още и ⤵️
Най-податливите на негативно въздействие знаци
Отървете се от негативната енергия
Предпазване от негативна енергия

Back to top button