Качествата на мъжете, които харесват жените

Идеалният мъж според жените

Качествата на мъжете, които харесват жените

Идеалният мъж, който има мускулесто тяло и е толкова мъдър, колкото е по-възрастен мъж и смел като воин, живее само в интернет постове. Всяка жена има свои собствени критерии за красота, но учените продължават да се опитват да намерят образа на идеалния за тях мъж. Днес екипът на Съновник ще ви разкаже за 11 характеристики на привлекателността на мъж от научна гледна точка. Някои от фактите са верни, а някои са просто изненадващи.

11. Дебели вежди и квадратна брадичка

Дебели вежди и квадратна брадичка
Дебели вежди и квадратна брадичка

Това са основните черти на межествения мъж. Жените предпочитат мъжете с тези характеристики, когато търсят дългосрочни отношения. Надяваме се, че мъжете няма да оцветят веждите си, както жените правят, след като прочетат това научно изявление.

Свързани статии

10. Брада

Брада
Брада

Учени направиха интересни изследвания, за да разберат как брадата засяга красотата на мъжа. Жените бяха поканени да оценяват мъжете с различни стилове на брадата. Имаше изцяло избръснати мъже, мъже с леко набола брада, мъже с гъсто набола брада , каквато се получава не десетия ден, и мъже с гъсти бради. Жените най-вече харесваха мъжете с гъст набола брада, защото ги свързваха с зрялост и мъжественост.

9. Белези

Белези
Белези

Учените показват женски снимки на мъже с и без белези на лицето. Някои жени приемат, че белезите са резултат от насилие (всъщност те са направени на Photoshop). Също така, изглежда, че рани от куршуми са по-привлекателни от раните при падането от велосипеди.

8. Срамежлива усмивка

Срамежлива усмивка
Срамежлива усмивка

Ако мъжете искат да бъдат по-красиви, усмивката им трябва да бъде приятна. Още по-добре е да има следа от срам и достойнство на лицата им. Учените смятат, че това обяснява защо жените харесват лошите момчета. Учените също така доказват, че усмивката на жената е мощен инструмент, когато става дума за кражба на сърцето на един мъж.

7. Възрастта

Възрастта
Възрастта

Ако една жена трябваше да реши между красив мъж и такъв, който е малко по-възрастен, щеше да избере втория вариант. Хората стават по-мъдри, по-уверени и независими с възрастта. Възрастта на мъжа всъщност не се отразява на плодовитостта (зависи и от начина на живот), поради което няма риск, ако една жена избере по-стар партньор. Учените наричат тази особеност ефекта на Джордж Клуни.

6. Спестовност

Спестовност
Спестовност

Много романтично е да продадете всичко, за да купите милиони цветя, но не всяка жена оценява подобни действия. Жените предпочитат мъжете, които могат да спестят пари, и не защото могат да имат повече спестявания. Причината е, че пестеливите хора създават впечатление, че имат голям самоконтрол, което увеличава тяхната привлекателност.

5. Домашни любимци

Домашни любимци
Домашни любимци

Когато една жена вижда мъж с неговия домашен любимец, учените са сигурни, че тя мисли: „Ако този мъж има домашен любимец, той вероятно ще може да се грижи за нашите деца и за мен“. И затова жените намират такива мъже по-привлекателни. Но ние мислим, че той само показва, че той е добър човек.

4. Червени дрехи

Червени дрехи
Червени дрехи

Вероятно сте чували за това, но ще го повторим. Учените доказват, че мъжете в червени дрехи са по-привлекателни за жените. Между другото, жените също увеличават шансовете си, като носят червени дрехи.

3. Свирейки на музикален инструмент

Свирейки на музикален инструмент
Свирейки на музикален инструмент

Още един полезен експеримент. Един и същ мъж искаше телефонни номера на жени. В различни ситуации той беше с празни ръце, с китара и с сак за фитнес. 35% от жените, които са били извикани от мъжа, притежаващ китара, дадоха своите телефонни номера. 14% от жените, които са били помолени от човек с празни ръце, отговориха положително. Само 9% от жените споделят номера си с човек, който държи сак за фитнес. Ами ако е имал акордеон?

2. Мириса на тялото след яденето на чесън

Мириса на тялото след яденето на чесън
Мириса на тялото след яденето на чесън

Ние едва ли можем да повярваме, но ето и няколко факти. Мъжете са разделени на 2 групи: първата група яде хляб и сирене, а втората – яде хляб, сирене и 12 грама чесън. След това те бяха помолени да държат подложки за памук под ръцете си и да не използват дезодорант цял ден. След това жените подушиха подложките и тяхнто заключение беше, че подложките с „чесън“ миришат по-добре.

1. Чувство за хумор 

Чувство за хумор
Чувство за хумор

В един бар имаше няколко момчета (актьори) и едно обикновено момиче, което седеше на съседната маса. Едно момче каза шега, след това отиде при момичето и поиска телефонния и номер. После чакаха друго момиче да пристигне. Едно от момчетата още веднъж каза шега, но друго момче (а не разказвача) се отиде при едно момиче. Те повториха експеримента си 60 пъти. В крайна сметка, човекът, който разказваше шега, беше по-успешен при получаване на номера. Момичетата дадоха своите телефонни номера, защото момчетата изглеждаха привлекателни и дори интелигентни. Ние напълно се съгласяваме с резултатите. А ти какво мислиш?

Бонус: Ето как идеалният мъж изглежда от научна гледна точка

Ето как идеалният мъж изглежда от научна гледна точка
Ето как идеалният мъж изглежда от научна гледна точка

Преди няколко години учените откриха, че идеалният мъж трябва да има носа на Брад Пит, очите на Брадли Купър и прическата на Джордж Клуни. Решихме да визуализираме това изображение, като добавим „аксесоарите“ на истинския разбител на сърцето. Така че сега виждаме наистина впечатляваща извадка. Той почти прилича на този красив съсед, който прави страхотни партита. Защото той не може да отиде в бара заради неговата пестеливост. И миризмата на чесън.

Back to top button