Молитва към свети Мина

Молитва към свети Мина за изцеление

Молитва към свети Мина

Свети Мина (също известен като Minas, Menas, Mena, Mennas) (285 – 309), мъченик и чудотворец, е един от най-добре познатите египетки светци в Изтока и Запада, поради многото чудеса които се свързват с неговите молитви и
посредничесто.

Ето и кратко видео с информация за празника ⤵️

💌 Абонирайте се за нашия видео канал за да не пропуснете следващото ни интересно видео по темата!

Смята се за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. На този ден жените се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

Чества се на 11 ноември.

Можете да прочетете повече за светеца тук.

св.Мина
св.Мина

Молитва към свети Мина:

Ти, Свети великомъченико Мина, горещ наш защитник в скърбите и нещастията ни, който предпочете небесното войнство повече от земното, а честта, славата, богатството и временните удоволствия съумя да обърнеш в любов към Христа, изцери душевните и телесните болки на …. (името).

Запази ни здрави и непокварени …. (името), вразуми нас …. (името), които сме потънали в духовната бездна на завистта и користолюбието.

Запази душевна и телесна чистота на … (името), от всички плътски пожелания и страстни изкушения, защити ни от нашите видими и невидими врагове, които безпричинно ни притесняват и измъчват нашата смирена душа, прогони всякакво сатанинско и лукаво на врага действие и ни очисти от нечистите духове, които зловредно влияят на нашия ум.

Аз…. (името), сега смирено моля със сърце изпълнено с вяра, помогни на … (името) в тези нужди, в които се намира и изпълни тази смирена молба: скърбите и плача на твоите раби, които с вяра ти се молят обърни по- скоро в радост и всички запази от Божия гняв и от вечното наказание, защото твърдо сме уверени, че с Твоето ходатайство и с Твоята силна помощ ще бъдем спасени и избавени от всякаква скръб, и беда, та да прославим чудния чрез твоите светии Христа Бога, който с благодатта и добросърдечието си ще ни дарува мирен, спокоен и безгрешен живот, за да го преминем благополучно, а в бъдещия – да застанем от дясната му страна на всичките светии на човеколюбието на безначалния Отец, Пресветия, Преблаг и Животворящ негов дух.

В Твое име и в името на Господа Бог, нашия Иисус Христа,

Амин!

Не пропускайте да видите и ⤵️
св. Мина – пазител на жените
Поверия за св. Мина
Молитва за изцеление
Молитва към Богородица
Молитви за помощ към Св. Спиридон Чудотворец
Молитва с мощна защита срещу болести и негативни влияния

Back to top button