Молитви към Свети Николай Мирликийски Чудотворец

3 молитви, които спасяват от всякакви неприятности, проблеми и заболявания!

Мощни молитви към Свети Николай Чудотворец

На 6 декември почитаме един от най-великите християнски светци – Свети Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец.

Според твърденията на много хора, молитва към Свети Николай Чудотворец, помага и спасява от всякакви неприятности, проблеми и заболявания!

Свързани статии
Молитви към Свети Николай Мирликийски Чудотворец
Молитви към Свети Николай Мирликийски Чудотворец

Православните молитви към Свети Николай Чудотворец разполагат с реална власт и са в състояние да променят коренно съдбата на вярващия.

Молитвите към Свети Николай дават сили, с които да се преодолеят трудностите и помагат за решаване на проблеми. С тяхна помощ наистина може да се почувства подкрепата на Всевишния.

На Никулден празнуват имената (именници)

КОЛО, КОЛЬО, КОЛЧО, НЕНА, НЕНКО, НЕНО, НЕНЧО, НИКО, НИКОЕЛА, НИКОЛ, НИКОЛА, НИКОЛАЙ, НИКОЛЕТ, НИКОЛЕТА, НИКОЛИНА, НИНА, НИНО, Ника, Нико, Никола, Николай, Николина, Никулина

Ето и мощните молитви към Свети Николай Чудотворец:

Първа Молитва

Тази молитва отправяме всяка седмица в четвъртък:

О, пресвети Николае, превъзходни угодниче Господен, горещ наш застъпниче, добри пастирю, учителю и наставниче!

Ти, като пожива ангелски на земята, се яви същински благ ангел и в твоята чудна прослава.

Ние вярваме от всичката си душа и мисъл, че ти, добросърдечни помощниче и молитвениче наш, с твоите истински ходатайства и с благодатта, която изобилно ти е дадена от Господа и Спасителя, винаги ни помагаш за нашето спасение.

И така, приеми, блажени угодниче Христов, и в този час нашите молби и ни запази с твоето застъпничество.

Моли се на Господа, Който дава мир на всички, да изпрати мир на църквите, като събере разделените в едно, и да запази страната ни в мир и тишина.

Моли милосърдния Господ да ни спаси от нашите прегрешения по каквито пътища Той знае.

Моли Него Благия, милостиво да даде на нас и на целия свят всичко потребно.

Помогни на мене грешния и падналия духом в този живот.

Измоли Господа Бога да дарува прошка на всичките ми грехове, които сторих още от младини през целия си живот с дело, с думи, с мисъл и с всичките си чувства.

Моли Господа да ме избави от вечните мъки, та винаги да славя Отца и Сина и Светия Дух и твоето покровителство, сега и винаги, и во веки веков. Амин!

Втора Молитва

О, най-възхвалений и досточтимий архиерею, велики чудотворче, светителю Христов, отче Николае, човече Божий и верний рабе, звездо, която осияваш и осветляваш цяла вселена; разцъфнал като палма в дворите Господни…

Прославяме те и те величаем, като надежда за всички християни, извор на чудеса, защитник на вярващите, хранител на гладните, веселие на плачещите, лекар на болните, водител на плаващите по море, освободител на пленниците, покровител и защнитник на вдовиците и сираците, пазител на целомърдието, премъдър учител и кротък наставник на младежите, подкрепа на старците, почивка на трудещите се, изобилно ботаство на бедните и окаяните!

Като знаем, че много може да стори усърдната молитва на праведния, ние коленопреклонно се обръщаме към тебе: Послушай нас, които ти се молим и прибягваме под твоята закрила. Яви твоето застъпничество за нас пред Всевищния и с твоите благоприятни молитви изходатайствай всичко полезно за спасението на нашите души и тела, на нашето отечество и на всички християни.

Ти си неуморим ходатай за нас пред Всемилостивия Бог. Във всички наши нещастия, нужди и скърби, подавай ни ръка за помощ! Отвори ни вратата на Божието милосърдие, защото сме недостойни да гледаме към небесната височина поради многото наши неправди. Свързани сме с греховни вериги, понеже не изпълнихме волята на нашия Създател, нито спазихме Неговите заповеди. Затова молим твоето бащинско застъпничество пред Него – да ни прости всички грехове и да ни спаии от нашите прегрешения по каквито пътища Той знае.

Избави ни, отче Николае от всяко зло и от всякакви противни неща. Насочи нашите умове и сърца в правата вяра за да поживеем мирен живот и да се удостоим да вкусим от земните блага, като славим Отца и Сина и Светаго Духа – единия Бог, прославян и почитан в Троица сега и всякога и във вековни векове. Амин!

Трета Молитва

Всеблагий отче Николае, пастирю и учителю на всички, които с вяра прибягват под твоята закрила и които с гореща молитва те призовават. Побързай скоро и избави Христовото стадо от вълците, които го погубват.

Огради и запази с твоите свети молитви нашето отечество и всяка християнска страна от световни смутове, от земетресение, нападение на чуждородци и междуособни борби, от глад, потоп, огън, меч и внезапна смърт. И както си помилвал тримата мъже, които били в тъмницата и си ги избавил от царския гняв и от посичане с меч, така също помилвай и мене, който по ум, думи и дела съм в греховна тъмница.

Избави ме от Божия гняв и от вечните наказания, та с твоето ходатайство и помощ Христос Бог, по милосърдието и благодатта Си, да ми даде да преживея в този век тих и безгрешен живот, като ме удостои да бъда отдясно с всички светии и да Го славя във веки веков. Амин!

 Не пропускайте да видите и ⤵️
Никулден – Църковен Празник
Молитва към Богородица
Молитва към свети Мина
Молитви за помощ към Св. Спиридон Чудотворец
Молитва с мощна защита срещу болести и негативни влияния

Back to top button