Подковата – само над входната врата

Подкова срещу уроки

Подковата – само над входната врата

Подковата - само над входната врата
Подковата – само над входната врата

По-рано в домовете хората са слагали подкова под портата за защита от уроки и от лоши очи. Самата форма и големина на подковта, както и фактът, че тя е направна от първоелемента метал, гарантират това. Смята се, че енергията на метала има разрушително въздействие. Затова всеки, който влизал в дома, трябвало да мине под подковата. Металът, от който тя била изработена, премахвал лошите мисли, негативните настроения, завистта или проклятията, които гостът евентуално носел в съзнанието си. Но тава важело и за живеещите в съответната къща. С други думи, подковата служела като енергийна изтривалка срещу негативни вибрации.

А може ли да сложим подкова над леглото си, за да ни пази? Не е за препоръчване, защото в този случай въздействието на метала ще бъде много продължително, а не еднократно, както е влизането през вратата. По този начин ще бъде разстроено енергийното ни равновесие и силите скоро ще ни напуснат.

Съществува и друго поверие – да не минаваме или да не стоим под някакво разклонено или заострено нагоре съоръжение, приличащо на обърната латинска буква – знакът на победата. Ако конструкцията е изработена от метал, когато застанем под нея, той ще изсмуче енергията ни.

Вижте и ⤵️
Как да се предпазим от уроки и урочасване
Преборете се с уроките
Поверия за късмет

Back to top button