Подредете градината според Фън Шуй

Фън Шуй в градината

Подредете градината според Фън Шуй

За спокойствие и хармония в дома ви, подберете правилните растения.

Според древното китайско учение фън шуй човек трябва да живее в хармония със себе си и с околната среда. Тогава може да се чувства щастлив, да дава на близките си и да получава от любовта, от която всички имаме нужда. За да постигнем съвършената хармония, трябва да знаем как да подредим не само дома си , но и цветята в него и градината ни.

Според фън шуй, за да ви даде вашата градина положителна енергия трябва да знаете как да я подредите. Почистете я от опадалите листа, разбитите цветни саксии и плевелите. Нека градината стане място за уединение, за почивка и убежище от стреса. Използването на кръгли форми в нея се явява задължителен атрибут според фън шуй. Затова садете цветята в кръг или си направете малко кръгло езеро. Всички участъци в градината трябва да бъдат осветени добре. Направете и пейки от дърво. Каменните статуи, керамиката или други декоративни елементи трябва да се разполагат по такъв начин, че да не запълват пространството и да освободят центъра на градината.

Свързани статии

Един от най-важните принципи на фън шуй е циркулацията на водата да е в една посока с тази на вятъра. Затова над ручея се препоръчва да се закачат китайски камбанки, което ще осигури свободния приток на енергия. Според фън шуй водата също така означава богатство, успех и чистота.

Червените и другите ярки цветове са най-важният елемент от градината, тъй като повдигат настроението. Така жълтият се асоциира с оздравяването на раните и изцелението от болестите, розовият влияе позитивно на романтичните отношения, а виолетовият носи късмет и благополучие. Цветята с приятен аромат, например розата и лавандулата, и цветята с тънки дръжки, които се движат от полъха на вятъра, също са неизменна част от градината, подредена по фън шуй.В нея трябва да присъстват и рибите, тъй като рибата символизира благополучие. Направете си малко езерце и го заселете с риби.

Осветлението на градината трябва да се намира в югозападната й част – това подпомага емоционалната връзка между съпрузите. В идеалната градина задължително ще се намери място за вечнозелени храсти и треви.

Трябва да се грижите за тях добре, тъй като те влияят на отношенията в семейството. Ако засадите на югоизточната част на градината растения с листа във фирмата на сърце или ромб, в дома ще влезе късметът, богатството и благополучието.

Back to top button