Полезни трикове за фейсбук фенове

Невероятно полезни трикове за вашият фейсбук профил

Как да защитим профила си във фейсбук?

Социалните мрежи са част от ежедневието ни и затова е добре да знаем как да направим времето, прекарано там, по-полезно и приятно. С помощта на различни инструменти и трикове можем на само да подобрим настройките в профила си, но и да го подсигурим с добра защита. Как да направим това и ред други полезни неща като възможността да се отървем от досадници, за да разберем как изглежда профилът ни отвън и други хитрини, ще ви споделим в следващите редове. Вижте тези тествани настройки, които вършат чудесна работа.

Полезни трикове за фейсбук фенове
Полезни трикове за фейсбук фенове

Как да подредим източниците си на информация

Във Фейсбук е добре да подбираме източниците си на информация и да можем да си изберем страници, които да виждаме на първо място във фийда си. Можете да изберете от настройките си опция “Предпочитания за новини“ и там да включите всички страници, които искате да виждате на първо място.

Свързани статии

Също така, когато сме последвали дадена страница с „Follow“, под тази команда има опции, от които трябва да изберем „See First“, за да я виждаме на първо място в новините си и да получаваме известия. Проблемът е, че Фейсбук има ограничения до 30 страници на хора или групи, които можем да отбележим по този начин и активно да следим. Затова, ако сте изчерпали лимита си за добавяне на нови страници, трябва да махнете някои от старите, като премахнете опцията See First или изключите съответната страница от групата с предпочитани.

Ако решите обаче, че предпочитате да виждате всички най-нови публикации, а не тези, избрани от вас, трябва да видите опцията под рубрика “Новини“ в лявата част на екрана и да смените настройката от “Водещи истории“ на “Най-нови“

Разберете как изглежда профилът ви за останалите

Възможността да знаете как изглежда в очите на външни хора вашият профил е много полезна. Може да ви проучват работодатели или по него да си съставят мнение за вас хора, които все още не ви познават добре. За да проверите как го виждат другите, трябва да отидете на менюто в десния ъгъл на екрана “Дневник на дейностите“ и да изберете опцията View As (Преглед като). Така ще знаете какви промени в поверителността на данните си да направите, за да не се окаже, че се виждат постове и снимки, които не искате да са достъпни за външни хора.

Как да махнете хора от фиида си, без да ги разприятелявате

Често сред Фейсбук контактите си имаме хора, които постоянно пускат нещо дразнещо – глупави картинки за добро утро, мъдри цитати или постоянно занимават света с личните си драми, както и с всякакви глупави подробности от живота си. Ако искате да се отървете от постовете им, които пълнят фийда ви с новини, когато попаднете на досадника, кликнете на падащото меню към публикацията ми и изберете опцията Unfollow. Така хем няма да виждате постовете му, хем той ще си остане в приятелската ви листа. За досадни фен страници и приложения важи същата настройка.

Как да блокирате някого в мрежата

Всеки понякога приема за приятели хора, които не познава, и първоначално му се виждат симпатични, но в един момент започват да му досаждат, да пишат по стената му неприятни коментари и да го тормозят. Ако имате такъв случай, то най-доброто решение е да го блокирате и така да се отървете от него завинаги. 

За да го направите, влезте в профила му и отворете менюто до иконката “Съобщения“, изберете опцията Block (Блокирай). Ако все пак след време размислите, можете без проблеми да го върнете обратно. Влезте през настройките на профила си в Blocking (Блокиране) и ще видите хората, които са в тази листа. Кликнете на Unblock за човека, на когото сте решили да отмените присъдата.

Как да излезете от общ чат

Ако сте участвали в групов чат във Фейсбук с повече хора, със сигурност ще знаете колко вбесяващо може да бъде да получавате куп досадни нотификации, веднага щом някой напише нещо там. Месинджър ви ги изпраща по подразбиране. Разбира се, винаги има вариант да напуснете групов чат, но няма да можете да следите новите мнения в него. Ако обаче те ви интересуват и искате да ги прочетете или да отговорите на някои от тях, заглушете чата, като отидете на него и натиснете опцията Mute (Заглуши), която по същия начин можете да промените когато решите.

Проучете дали някой ви е блокирал

Забелязвате, че изведнъж някой от листата ви е изчезнал. Не виждате негови постове, профила му го няма. Има вариант той да е решил да замрази профила си, за да си даде почивка от социалните мрежи. Но има възможност и да вие блокирал или махнал от приятелската си листа. За да разберете какво се случва, използвайте търсачката на Фейсбук. Напишете там името на човека, за когото се съмнявате, че вие отрязал. Ако сте блокирани, профилът му няма да се покаже. При това положение няма да можете и да му пишете съобщения в Месинджъра. Но ако го намерите, влезте в профила му и ще видите, че вече не сте сред приятелите му. Тогава можете да му пишете, за да разберете каква е причината.

Как да защитим профила си във фейсбук?
Как да защитим профила си във фейсбук?

Разберете дали някой е влизал в профила ви

Ако използвате браузъри като Chrome, където сте си запазили автоматично попълване на пароли за Фейсбук, електрона поща и т н , то дори и след като излезете от профила си, той не е в безопасност. Често си мислим, че щом паролата ни е скрита зад звездички *****, тя не може да се види. Истината обаче е, че има трик, с който това може лесно да стане. След като веднъж някой научи паролата ви, може да влиза в профила ви от където си поиска. По този начин, дори да не станете жертва на изнудване или злоупотреба с личните ви данни, то най-малкото вашите тайни или лична информация, ще станат достъпни.

Затова, ако имате съмнения, че някой друг е влизал в акаунта ви, проверете.

Това може да стане, като изберете опцията “Сигурност и влизане“ в “Настройки“. Там ще ви се изпишат всички устройства, от които е влизано в профила. Ако не сте влизали през някои от устройствата, значи съмненията ви са оправдани. Тогава отидете на менюто с точки, което е непосредствено до показаното устройство, и там ще видите две опции – “Не сте вие?“ или “Изход“. Натиснете първата, ако наистина не сте влизали през съответното устройство, и следвайки стъпките за защита на профила си, сред които е смяна на паролата. Ако пък сте се логвали от някакъв външен за вас компютър, но сте забравили да излезете от профила си, можете да натиснете “Изход“, за да защитите профила си.

За да се предпазите от злонамерени влизания в профила ви, е добре да се подсигурите, като активирате двуфакторната защита, която ще видите на екрана, под списъка с устройствата. Там ще ви предложат различни варианти за защита – например изпращане на код за влизане като есемес на телефона ви, когато влизате от непознато устройство или през инкогнито режима на Chrome. Изберете тази, която вие най-удобна, за да сте сигурни, че профилът ви ще е надеждно защитен.

Вижте още и ⤵️
Характера ни според Фейсбук харесванията
Цветът на очите е определящ за характера и социалното ни поведение
Технологиите ни пречат да живеем пълноценно

Back to top button