ИНФОРМАЦИЯ
Джуркана коприва
Тази рецепта е невероятно лесна за изпълнение а резултата е адски вкусен! Опитайте тази манджа с джуркана коприва! Също така рецептата е подходяща за Лазаровден!
-
Подготовка
50 м -
Готвене
40 м -
Готово след
90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг коприва
- 4 с.л. брашно
- 4 с.л. олио
- 1 бр кромид лук глава
- 2-3 бр чесън скилиди
- 1 ч.ч. орехови ядки
- девисил на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Копривата се измива и почиства, след което се накълцва и се пуска във вряща подсолена вода да ври десетина минути, а после се стрива с дървена лъжица, докато се превърне на гладка каша.
СТЪПКА 2
В мазнината се задушават ситно нарязаният кромид лук и брашното. Към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя стритата коприва.
СТЪПКА 3
Ястието се вари до сгъстяване. Преди свалянето му от огъня се прибавят скълцаните орехови ядки и ситно нарязаният девесил.
Хранителни Факти
Джуркана коприва
Количество за порция
Калории 466
Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g
66%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 28g
Мононаситени мазнини 8g
Натрий 2mg
0%
Калий 250mg
7%
Общо въглехидрати 18g
6%
Фибри 4g
16%
Захари 2g
Протеин 9g
18%
Витамин C
4%
Калции
5%
Желязо
11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.