Канелени рулца

ИНФОРМАЦИЯ

Канелени рулца

Канелените рулца са много ароматни и невероятно апетитни. Те са страхотен десерт за всякакъв повод.
  • Подготовка

    100 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    120 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

За тестото

За основата на рулцата

За плънката

Канелени рулца
Канелени рулца

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Размесете млякото, захарта и разтопеното масло. Прибавете маята и оставете тази смес за около пет минути на стайна температура.

СТЪПКА 2

В купата на вашия робот изсипете сместа с маята. Прибавете яйцето и солта. Разбъркайте. На порции прибавете брашното. Ще се получи лепкаво тесто. Не се изкушавайте да увеличите неговото количество.

СТЪПКА 3

Намазнете голяма купа с олио, поставете в нея тестото, покрийте я със стреч фолио и изчакайте около час, докато тестото удвои обема си. Купата трябва да е на топло.

СТЪПКА 4

Докато втасва тесто пригответе основата за вашите канелени лепкави рулца. За целта разтопете маслото на вашия котлон, прибавете меда, а след това и захарта. Бъркайте докато захарта се разтопи. Излейте тази смес в правоъгълна тава с размери 22 на 33 см. Това е важно! В никакъв случай по – малка!

СТЪПКА 5

Изсипете втасалото тесто на вашата работна повърхност. Премесете го за кратко. То вече няма да лепне толкова. Помогнете си с малко брашно. Разточете правоъгълник с размери 30 на 45 сантиметра.

СТЪПКА 6

Намажете го с мекото масло за пълнежа. Смесете захарта и канелата за пълнежа. Поръсете върху маслото. Навийте на хлабаво руло по ширината на разточения правоъгълник. Разделете с помощта на нож, на 12 части. Поставете вашите малки рулца върху карамелената основа. Оставете ги да втасат повторна за 40 минути.

СТЪПКА 7

Загрейте фурната на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашия десерт до готовност (около 17 минути). Трябва да придобие тъмно златист загар.

СТЪПКА 8

Готовия сладкиш обърнете веднага след като го извадите от фурната така, че дъното да остане отгоре. Може веднага да опитате.

Хранителни Факти
Канелени рулца
Количество за порция
Калории 1630 Калории от мазнини 432
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 48g 74%
Наситени мазнини 29g 145%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 167mg 56%
Натрий 330mg 14%
Калий 709mg 20%
Общо въглехидрати 272g 91%
Фибри 7g 28%
Захари 104g
Протеин 28g 56%
Витамин A 30%
Витамин C 1%
Калции 23%
Желязо 71%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button