ИНФОРМАЦИЯ
Каша с пипер
Много лесно се приготвя тази пиперена каша.Може да се поднесе към пържени яйца, кюфтета или печено месо.-
Подготовка
5 м -
Готвене
6 м -
Готово след
11 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 120 мл. слънчогледово олио
- 4 с.л. брашно
- 1 с.л. червен пипер
- 1 л. вода
- 1/4 ч.л. черен пипер по желание
- сол на вкус
- 1 ч.л. оцет
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Загрейте олиото на котлона в тенджера. След това го отнемете и прибавете брашното. Разклатете тенджерката. Ще видите как се разнася.
СТЪПКА 2
Върнете тенджерата на горещия котлон и запържете брашното. Разбърквайте без да спирате. Около две минути. Отново отнемете тенджерата от котлона и прибавете червения пипер. Разбъркайте.
СТЪПКА 3
Върнете тенджерата на котлона и прибавете водата. Не спирайте да разбърквате. Прибавете черния пипер и солта. При непрекъснато разбъркване варете вашата пиперена каша около 4 – 5 минути или докато се сгъсти. След като изстине ще се сгъсти още малко.
СТЪПКА 4
Отнемете кашата от котлона и прибавете оцета. Той придава завършеност и обогатяване на вкуса.
Хранителни Факти
Каша с пипер
Количество за порция
Калории 661
Калории от мазнини 549
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 61g
94%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 40g
Мононаситени мазнини 12g
Натрий 14mg
1%
Калий 213mg
6%
Общо въглехидрати 27g
9%
Фибри 4g
16%
Захари 1g
Протеин 4g
8%
Витамин A
78%
Витамин C
9%
Калции
2%
Желязо
18%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.