ИНФОРМАЦИЯ
Варено жито и просо
Вареното жито и просо се приготвят много лесно и бързо. Рецептата е ароматна и апетитна. Тя е подходяща за всеки повод и често се приготвя за Андреевден.-
Подготовка
10 м -
Готвене
10 м -
Готово след
20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изчистените и измити зърна се сваряват до омекване, като се варят в съотношение с водата 1:3.
СТЪПКА 2
После се смесват със захарта, орехите и канелата.
Хранителни Факти
Варено жито и просо
Количество за порция
Калории 472
Калории от мазнини 162
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 18g
28%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 3g
Натрий 16mg
1%
Калий 345mg
10%
Общо въглехидрати 79g
26%
Фибри 17g
68%
Захари 26g
Протеин 10g
20%
Витамин A
2%
Витамин C
14%
Калции
34%
Желязо
65%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.