ИНФОРМАЦИЯ
Люти чушки по мераклийски
За тези които обичат лютите чушки, тази рецепта е перфектна за вас. Страшно вкусни стават тези чушлета.-
Подготовка
35 м -
Готвене
20 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
Чушки
- 500 гр. зелени люти чушки
Дресинг
- 1 с.л. захар с връх
- 1 ч.л. морска сол
- 5-6 бр. счукани скилидки чесън
- 100 мл. ябълков оцет
- 100 мл. вода
- 100 мл. слънчогледово олио
- 1/2 бр. връзка копър
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте чушлетата и отрежете дръжките им почти до шапчицата. Подсушете ги и ги изпечете на два пъти. Най-бързо стават в нормална тенджера с дебело дъно - тръскайте ги периодично, за да „изпукат" от всички страни. Готовите задушете в съд под капак до пълното им изстиване.
СТЪПКА 2
На дъното на подходяща стъклена, метална или порцеланова купа с похлупак сипете захарта, солта, чесъна и оцета с водата. Бъркайте до разтварянето на подправките.
СТЪПКА 3
Омесете добре с чушлетата, наръсете с копър или магданоз и залейте с олиото. Дръжте в хладилника.
Хранителни Факти
Люти чушки по мераклийски
Количество за порция
Калории 239
Калории от мазнини 180
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 20g
31%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 13g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 392mg
16%
Калий 371mg
11%
Общо въглехидрати 14g
5%
Фибри 2g
8%
Захари 8g
Протеин 2g
4%
Витамин A
27%
Витамин C
409%
Калции
3%
Желязо
8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.