Мусака с картофи и коприва

ИНФОРМАЦИЯ

Мусака с картофи и коприва

Рецепта за една малко по-различна мусака - с картофи и коприва. Изненадайте вашите близки с вкусно ястие за обяд или вечеря.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    80 м
  • Готово след

    100 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Мусака с картофи и коприва
Мусака с картофи и коприва

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Зеленчуците се почистват и измиват. Обират се листата от стръгчетата коприва и също се измиват. Накъсват се на дребно. Картофите се режат на шайби. Морковът се рендосва. Пащърнакът и стръковете лук се режат на колелца. Месото се смила и се прехвърля в тиган. Добавят се подготвените лук, морков , пащърнак и доматен сок.

СТЪПКА 2

Поръсва се сол, червен пипер и чубрица. Полива се 2 - 3 с л олио. Продуктите се запържват за 5 - 10 мин.

СТЪПКА 3

Взема се тава. На дъното се разпределят пласт от запържената кайма. Отгоре се редят картофите и копривените листа. Върху тях се разпределя останалата кайма. Полива се с 1 ч ч топла вода.

СТЪПКА 4

Ястието се пече на умерена фурна 1 час. По желание се прави заливка ма мусаката с яйца и мляко.

Хранителни Факти
Мусака с картофи и коприва
Количество за порция
Калории 514 Калории от мазнини 297
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 33g 51%
Наситени мазнини 9g 45%
Полинаситени мазнини 7g
Мононаситени мазнини 14g
Холестерол 89mg 30%
Натрий 892mg 37%
Калий 916mg 26%
Общо въглехидрати 30g 10%
Фибри 4g 16%
Захари 3g
Протеин 24g 48%
Витамин A 76%
Витамин C 24%
Калции 8%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button