ИНФОРМАЦИЯ
Овнешко или шилешко с боб
Това ястие е традиционно за трапезата на Архангеловден. Зарадвайте вашите близки с вкусно ястие за вечеря.-
Подготовка
10 м -
Готвене
40 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 800 гр. овнешки или шилешки ребра
- 50 мл олио
- 500 гр. зрял фасул
- 2 с.л. брашно
- 3 бр. кромид лук глави
- сол на вкус
- джоджен на вкус
- червен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Фасулът се вари десетина минути в тенджера под налягане. След това в същия съд се запържва месото, добавя се лук и се поръсва с брашното.
СТЪПКА 2
Бърка се, като се доливат 2 чаши вода. Прибавя се и бобът, заедно с подправките. Тенджерата се затваря и оставя на огъня за около 20-30 минути.
Хранителни Факти
Овнешко или шилешко с боб в тенджера под налягане
Количество за порция
Калории 560
Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g
37%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 36mg
12%
Натрий 1321mg
55%
Калий 897mg
26%
Общо въглехидрати 66g
22%
Фибри 11g
44%
Захари 5g
Протеин 22g
44%
Витамин A
6%
Витамин C
50%
Калции
11%
Желязо
28%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.