ИНФОРМАЦИЯ
Ошав за Бъдни вечер
Посрещнете Бъдни вечер с вкусен ошав на вашата трапеза.-
Подготовка
15 м -
Готвене
50 м -
Готово след
65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр. сушени плодове сливи, ябълки, кайсии, череши
- 100 гр. мед
- 100 гр. захар
- канела по желание
- 10 гр. ванилия
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.
СТЪПКА 2
След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.
СТЪПКА 3
Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.
СТЪПКА 4
Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.
Хранителни Факти
Ошав
Количество за порция
Калории 485
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.1g
1%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 22mg
1%
Калий 950mg
27%
Общо въглехидрати 127g
42%
Фибри 9g
36%
Захари 105g
Протеин 3g
6%
Витамин A
28%
Витамин C
5%
Калции
5%
Желязо
11%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.