ИНФОРМАЦИЯ
Праскови на грил с маскарпоне
Печени праскови на грил с крем маскарпоне. Това е чудесна рецепта за любители на праскови. Опитайте този неустоимо вкусен десерт. Ето и как да си го приготвите:-
Подготовка
30 м -
Готвене
15 м -
Готово след
45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 ч.ч. захар
- 2 с.л. Бърбън уиски
- 1/2 ч.ч. течна сметана
- сол щипка
- 240 гр маскарпоне
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 бр ванилия
- олио за намазване на тигана
- 4 бр праскови
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Първо пригответе карамелен сос. Сипете в тенджерка 1/4 чаша вода и 1 чаша захар. Варете на умерен огън, без да бъркате сместа, докато се карамелизира. Изключете котлона.
СТЪПКА 2
Сипете 2 с.л Бърбън уиски, 1/2 чаша течна сметана и щипка сол. Разбъркайте сместа до еднородност.
СТЪПКА 3
Отделно смесете 240 гр маскарпоне с 1/2 ч захар и 1 ванилия.
СТЪПКА 4
Сгорещете добре грил или оребрен тиган, подмазан с олио.
СТЪПКА 5
Разполовете 4 едри праскови и ги наредете в тигана, откъм срезаната страна. Печете ги докато ребрата се откроят.
СТЪПКА 6
Наредете плодове на поднос, с разреза нагоре. Напълнете ги с лъжица от крема и полейте с карамеловия сос.
Хранителни Факти
Праскови на грил с маскарпоне
Количество за порция
Калории 761
Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g
48%
Наситени мазнини 20g
100%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 2g
Холестерол 54mg
18%
Натрий 25mg
1%
Калий 330mg
9%
Общо въглехидрати 115g
38%
Фибри 2g
8%
Захари 113g
Протеин 4g
8%
Витамин A
10%
Витамин C
15%
Калции
2%
Желязо
1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.