Пълнен шаран

ИНФОРМАЦИЯ

Пълнен шаран

Невероятна рецепта за печен шаран с плънка. Тази рецепта е за любители на рибните ястия. Изключително подходяща е за Никулден.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пълнен шаран
Пълнен шаран

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Една купа кромид, 1 сладка чушка и 1 люта чушка се задушават с олио под капак до готовност на лука.

СТЪПКА 2

Сваля се от огъня, добавят се 150 г счукани орехи, щипка майорана, черен пипер, червен пипер, магданоз и сол.

СТЪПКА 3

Предварително осоленият шаран се измива и се пълни със сместа. Пече се около 90 мин, загърнат в хартия за печене или фолио. Накрая се отвива, за да се запече.

Хранителни Факти
Пълнен шаран
Количество за порция
Калории 1316 Калории от мазнини 765
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 85g 131%
Наситени мазнини 12g 60%
Полинаситени мазнини 45g
Мононаситени мазнини 21g
Холестерол 413mg 138%
Натрий 311mg 13%
Калий 2613mg 75%
Общо въглехидрати 17g 6%
Фибри 9g 36%
Захари 3g
Протеин 124g 248%
Витамин A 21%
Витамин C 95%
Калции 45%
Желязо 75%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button