ИНФОРМАЦИЯ
Солени мъфини
Тези мъфини са страхотна идея за прекрасна закуска и могат да се поднесат с чай или кафе - по ваш избор!-
Подготовка
15 м -
Готвене
25 м -
Готово след
40 м
СЪСТАВКИ
- 3 бр. яйца размер М
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 80 мл. слънчогледово олио
- 100 гр. кашкавал
- 150 гр. сирене
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 20 гр. краве масло за намазване на формите
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изсипете млякото в купата на миксера. Добавете бакпулвера и солта, а след това и яйцата. Разбъркайте за кратко със стандартната бъркалка. Тази, която бихте използвали за кекс.
СТЪПКА 2
На тънка струйка прибавете олиото при пусната бъркалка. На ръка прибавете натрошеното сирене и настъргания на ситно кашкавал. Разбъркайте на ръка. Започнете малко по малко да прибавяте брашното. Може да разбъркате на ръка, а може да разбъркате и с миксера, но вече с бъркалката за тесто. Получава се смес малко по-гъста от кексова.
СТЪПКА 3
Намажете обилно с масло формичките за вашите солени кексчета. Разпределете сместа в тях с помощта на лъжица за сладолед.
СТЪПКА 4
Загрейте фурната на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете кексчетата до готовност. За около 25 мин. мъфините трябва да са готови.