ИНФОРМАЦИЯ
Страхотен домашен тутманик
Опитайте да си направите този домашен тутманик - няма да останете разочаровани.-
Подготовка
40 м -
Готвене
90 м -
Готово след
130 м
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Посипете маята със захарта и залейте със затопленото прясно мляко. Изчакайте да се разтвори. Прибавете солта и разбитите яйца. Прибавете брашно, така че да стане гладко и меко тесто. Омесете продължително и разделете на три еднакви топки. Оставете да втаса.
СТЪПКА 2
След около 30 минути всяка топка разточете на дебела дълга и тясна кора. Поставете първата кора. Намажете я с масло и отгоре поръсете с половината от сиренето. Отгоре сложете втората кора и също намажете с мазнина, и сложете останалата част от сиренето. Покрийте с третата кора.
СТЪПКА 3
Нея намажете с мазнина и завийте заедно трите кори на руло. Усучете го и го поставете в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка, навит на охлюв. Печете на умерена температура от около 200 градуса до златисто. Готовия тутманик извадете горещ и наръсете със студена вода. Покрийте с кърпа, за да омекне.