ИНФОРМАЦИЯ
Яхния с праз и пиперки
Ето и как да си приготвите тази вкусна яхния с праз и пиперки. Рецептата е отлична за любители на овче месо. Също така това ястие е подходящо за Петковден.-
Подготовка
30 м -
Готвене
60 м -
Готово след
90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото се нарязва и се поставя в дълбока тенджера, а отгоре се изспива нарязаният на ситно праз лук.
СТЪПКА 2
Залива се със сок от изцедените домати или със сок, направен от доматено пюре и малко вода.
СТЪПКА 3
Прибавя се солта, маслото, клонче чубрица (или лъжица сушена) и пиперките.
СТЪПКА 4
Когато месото поомекне, по желание яхнията може и да се запече във фурна.
Хранителни Факти
Яхния с праз и пиперки
Количество за порция
Калории 933
Калории от мазнини 540
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 60g
92%
Наситени мазнини 28g
140%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 22g
Холестерол 228mg
76%
Натрий 2763mg
115%
Калий 1302mg
37%
Общо въглехидрати 42g
14%
Фибри 7g
28%
Захари 12g
Протеин 58g
116%
Витамин A
106%
Витамин C
105%
Калции
26%
Желязо
70%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.