Стъпалата ще ви излекуват

Лечение с масаж на стъпалата

Стъпалата ще ви излекуват

Рефлекторните точки

Масажът на стъпалото може да излекува болести на вътрешните ни органи.Това са знаели още преди 2500 години древните китайци и индийци. Те широко са прилагали този вид лечение чрез въздействие върху повече от 72000 нервни окончания, които се намират там. Днес обаче ние твърде малко се възползваме от техния опит и знания.

Масажът на рефлекторните зони върху стъпалата може да помогне срещу главоболие, болки в ставите, нервност или понижена концентрация на вниманието. Но той е абсолютно неприложим при висока температура, възпалителни процеси, тромбози, някои кожни заболявания и бременност.

Свързани статии
Стъпалата ще ви излекуват
Стъпалата ще ви излекуват

Опитайте да си помогнете сами

Поставете стъпалото върху бедрото на другия краки го придържайте с едната пъка, с другата го масажирайте. При главоболие се заемете с палеца , като използвате известна сила.Можете също така внимателно да придърпвате и разтягате палците. При нервност потърсете областта, която отговаряза слънчевия сплит. Там ще откриете малка вдлъбнатина. Масажирането й ще свали напрежението. Имунната система се стимулира чрез разтриване между пръстите на краката. Масажът на рефлекторните зони върху вътрешната страна на стъпалотоще премахне болките в гърба.За целта прилагайте кръгови движания, като започвате от палеца и вървит сесессекъм петата.

Ако имате някакви заболявания, при натиск върху рефлекторните зони ще изпитвате болка. Колкото по-силна е тя , толкова е по-остра и болестта. Добрите масажисти разтриват тези зони с възглавничките на пръстите, като следят реакцията на болния. Масажът по принцип е 30 мин.

Не забравяйте:

Рефлекторните зони, свързани с главата, се намират на палците. Върху гръбнака може да се въздейства чрез вътрешната страна на свода, върху храносмилането – в средата на стъпалото, върху органите, разположени в таза – чрез разтриване на петите.

Дори да нямате никакви умения, самомасажът пак ще ви е от полза. Чрез показаната карта на рефлекторните зони ще се ориентирате по-лесно.

Вижте и:⤵️
Масаж и плодове срещу косопада
Масаж за здрави и стегнати крака
Китайски масаж

Back to top button