Цветът на очите е определящ за характера и социалното ни поведение

Какво разкрива за характера ни цвета на очите

Цветът на очите ни говори за характера и социалното ни поведение

Жените обръщат специално внимание на мъжките очи. Те могат да ги разтърсят от страст или отблъснат.

Очите са най-истинската, най-магнетичната, най-въздействащата, но и най-подвеждаща част от визията на човек. Те не рядко са определяни като “прозорец към душата”. Доколко цветът на очите може да повлияе на характера ни не е ясно. Със сигурност е определящ обаче за чувствата и настроенията, които извикват очите ни в тези, с които общуваме.

Свързани статии

Сиви очи

Сиви очи
Сиви очи

Притежателите на сиви очи са чувствени хора, които често бягат от реалността. Мечтатели са и обичат да правят планове за бъдещето за професионално развитие. Те са амбициозни натури с висок стремеж към кариера, обществено признание и материални придобивки.

Верността не им приляга. Те твърде много се интересуват от себе си. Това понякога води до провал на всичките им планове. Могат да са студени, резки, властни и много рядко сантиментални.

Пъстри очи

Пъстри очи
Пъстри очи

Пъстрите очи обикновено принадлежат на хора, които са добродушни, веселяци, симпатяги. Това са творчески и раними личности. Винаги са заредени с оптимизъм и обикновено са търсена компания заради позитивното си излъчване. Егоизмът е чувство, което им е много далечно. Напротив, винаги ще направят услуга всекиму.

Способни и ценени в работата, те са често прекалено наивни и така биват използвани освен от началниците и колегите си, и от близки хора. Предпочитат професии, където да вложат енергията си. Неотстъпчиви са, когато се захванат с нещо, и винаги влагат всичко от себе си.

Пъстрите очи са притежание на хора, които са много романтични. Те вярват във вечната любов и са готови на всичко заради любимата си. С тях може да изживеете невероятни мигове на неочаквани места. В любовта са на първо място приятели. Когато се обвържат сериозно, са много добри съпрузи и родители.

Черни очи

черни очи
черни очи

Хората с черни очи са изключително темпераментни, страстни и чувствителни. Имат огнен нрав и често са избухливи, като много от конфликтите им са с близки хора. Техният нрав е променлив и авантюристичен. Притежават енергия, която, насочена в правилната посока, може да ги доведе до неочаквани висоти.

В кариерата предпочитат самостоятелна работа без началници и често имат проблеми със закона.

Черните очи са изключително въздействащи. Те никога не могат да останат незабелязани. Притежателите им са вечно търсещи и покоряващи. Приемат любовта и секса като неизменно единство, но в романтична връзка са ревниви, мнителни и твърде настойчиви в желанията си. Веднъж влюбили се в мъж с черни очи, трудно ще го забравите.

Жълти очи

жълти очи
жълти очи

Хората с жълти очи са много привлекателни и обичат да завладяват човека от срещуположния пол с предизвикателен поглед.

Имат остър и ловък ум и находчиво мислене. Последователни са в действията си. Често премълчават нещата, които ги дразнят. Предпочитат лицемерния тон пред откровеността.

Хетерохромия (Разноцветие)

хетерохромия
хетерохромия

Хетерохромията е състояние на очите, при което цветът на единия ирис е различен от другия или при което в самия ирис се наблюдава разноцветно оцветяване. Това състояние може да се дължи на неравномерно разпределение на меланина. Придава изключително обаятелна и екзотична осанка на хората, които го имат.

Притежателите им са различни и точно заради тази своя уникалност са надарени със самочувствие и непримиримост до постигане на желаното. В любовта са много страстни и всеотдайни.

Вижте и:
Очите са душата на човека
Какво казва цветът на очите ви?
Цветът на очите говори

Back to top button