Диета на зодиакалните знаци

С какво трябва да се хранят различните зодии

ДИЕТА НА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Запознайте се с астрологическата кухня

ОВЕН [ 21 март- 20 април]

Продуктите необходими за Овена са със съдържание на много желязо и калий. Тези продукти са бялата ряпа, зелето, магданоза и спанакът. Необходими, но в по-малки количества са още тъмно месо, подправени с лук и чесън. Силно калоричните ястия трябва да се избягват. Препоръчва се към храната да се включват житни растения и шушулкови зеленчуци,както и картофи, сушени плодове и банани.

Овенът трудно скрива емоциите си, а много често развълнуван, разгорещен и неспокоен. Ето защо е препоръчително, често да си вари чай, комбиниран от 10 гр. Валериянови корени, 20гр. Мащерка и 40гр. Цвят от лавандула. Билките се смесват и 2 супени лъжици от тях се запарват в 500гр вряща вода. След 1 час запарката се прецежда. Изпива се 1 чаена чаша на малки глъдки. Препоръчва се да се пие по три пъти на ден.Това премахва главоболието и отнема напрежението.

ТЕЛЕЦ [ 21 aприл – 21 май ]

Teлецът се нуждае от много силна хранасупи от различни зеленчуци с по-малко мазнина,домати, целина, зеле, гъби. Да се наблегне и на следните плодове – малини, ягоди, череши, праскови, червени боровинки, цитруси.

Обилното хранене е характерно за Телеца, което разбирасе се отразява зле на фигурата му.Ето защо за подобряване на храносмилането трябва да свари чай. Разбъркват се 10 гр. Майоран,20 гр.анасон, 15 гр.розмарин, 10 гр. Липов цвят и 20 гр. Мащерка. Запарва се 1 супена лъжица в 400 гр. Вряща вода. Запарката се прецежда след 30 минути. Пие се по 100 гр. 30 мин. След хранене.

БЛИЗНАЦИ [ 22 май – 21 юни ]

Най-предпочитаното меню за Близнаците е това в което са включени много салати. За тяхния организъм е необходим много фосфор, който се съдържа черния хляб,гъбите,овесените ядки,шушулковите зеленчуци,орехите,бадемите,лешниците. Не трябва да зе лишават и от зелен лук,естрагон,целина.

Астролозите твърдят, че само сънят може да извади Близнаците от тяхната нервност и напрегнатост. Но не е точно така – ето успокоителният чай, които ще им подейства много добре: смесват се 20 гр. Листа от маточина, 20 гр. Жълт кантарион, 30 гр. Мента. Две супени лъжици от тези билки се запарват в 500 гр. Вряща вода и се варят 5 мин. На тих огън. След като изстине отварата се прецежда. Пие се по 100 гр. Няколко пъти дневно на едри глъдки. Чаят преди пиене трябва да се затопли и да се подслажда с мед.

РАК [ 22 Юни – 23 ЮЛИ ]

Основната грижа на Рака е за нормалното функциониране на щитовидната си жлеза, за да се предотврати нейното увеличаване. Затова е необходим йод. Ето защо менюто трябва да включва боб, лук, грозде, кайсии, праскови, дини, боровинки, черници. За рака е необходим много здрав сън, за да изглежда добре. При стрес и вназапно безпокойство трябва да свари следния чай: смесват се 30 гр. Реса от върба, 60 гр.майоран и 20 гр.венечни листа от полски мак . Една супена лъжица от тези билки се заливат с 400 гр.вряща вода. Вари се 5 мин. На тих огън, кисне 30 мин. И се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 100 гр., подсладен с мед.

Диета на зодиакалните знаци
Диета на зодиакалните знаци

ЛЪВ [ 24 юли – 23 август ]

Това, което е необходимо за организма на Лъва са сяра и магнезий. Те се намират най-ваче в бадемите, житните растения, пчелното млечице,черната и бялата ряпа, залето, магданоза. Изключитално полезни са смокините, кайсиите, цитрусовите плодове и най-вече фурмите, които съдържат повече магнезий от останалите плодове.

Здравето на Лъва зависи от неговото емоционално състояние. Слабото място на Лъва , както физически , така и от гледна точка на чувствителността е сърцето. Ето какво се предлага за неустойчивото и неспокойно лъвско сърце: смесват се 15 гр анасон, 10 гр. Маточина, 10гр липов цвят , 15 гр. Лайка. Една супена лъжица от тази смес се залива с 400гр. Вряща вода. След 10 мин. Запарката се прецежда. Пие се по 100гр. Три пъти на ден.

ДЕВА [ 24 август – 23 септември]

Преди всичко Девата се нуждае от калций и сяра , от което следва, че трябва да се подхранва повече с пшеничени зародиши и пресни зеленчуци, най-вече лук, праз и черна ряпа. Ястията приготвяни за Девата трябва да са на пара и много плодове, от които най- вече ягоди. Проявява самодейност в изпробването на различни нови рецепти и диети. Необходимият чай за Девата чрез ,който да остранява стреса и облекчаване на стомашночревния тракт: смесват се 25 гр. Майоран, 25 гр. Джоджен, 25 гр. Градински чай и 25 гр. Лавандула. Една чаена лъжичка се залива с 200 гр. Вряща вода. Кисне около 1 час и се прецежда. Пие се по 100 гр. Подсладен с мед сутрин и вечер, 30 мин. Преди хранене.

ВЕЗНИ[ 24 септрмври – 23 октомври ]

Везните имат усет към изисканата и пикантна храна , поради техния изтънчен естетически вкус. За тях е необходимо на масата да има екзотични ястия, рядко срещани и много красиво подредени.

Морски деликатеси, бяло месо, крехко телешко, пресни салати,изискани напитки – това е характерно за везните.

Родените под този знак са нервни, чувствителни,верни приятели, но неверни, макар и много щедри любовници.

Бъбреците са им слабото място. При нужда е добре да пият следния чай: смесват се по 50 гр. От пчелник, мащерка и полски хвощ. В 600гр. Вряща вода се слагат 2 супени лъжици от тази смес. Ври 5 мин. На тих огън, кисне 30 мин. И се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 80гр. 30 мин. Преди хранене. Отварата се подслажда с мед.

За успокояване на неуравновесените Везни е добре преди лягане да изпиват по една чаена чаша от жълт кантарион, който тонизира нервната система: 1 равна супена лъжица ситно нарязани стръкове жълт кантарион се заливат с 200 гр. Вряща вода. Варят се 5 мин. На тих огън , след, което се оставя да кисне 1 час и се прецажда. Чаят се подслажда с 1чаена лъжичка мед.

СКОРПИОН [ 24 октомври – 22 ноември ]

Скорпионът има нужда от желязо и магнезий. Те се намират в спанака, бялата ряпа, магданоза, лука и сушените плодове. Чесънът пречиства кръвта и събугда буйния му темперамент. Трябва да набляга и на смокините, фурмите и бадемите.

Тази зодия се отнася доста лекомислено към здравето си. Но за нея е задължително организма да се очиства от шлаките. Ето чаят, който ще помогне: смесват се по 25 гр. Кори от зърнастец и корени от гръмотрън ипо 30 гр. Овчарска торбичка и бял равнец. Една чаена лъжичка от тази смес се залива с 200 гр. Вряща вода. Ври 3 мин. На тих огън, кисне 1 час и се прецежда. Пие се по 100гр. 30 мин. Преди хранене сутрин и вечер.

СТРЕЛЕЦ [ 23 ноември – 21 декември ]

За повишената енергичност на Стрелеца му е необходимо много желязо и натрий. Да се храни със зеленчуци с тъмнозелени листа. Съветът към него е да се храни с повече магданоз, лук, черна ряпа, шушулкови зеленчуци, узрели ягоди и малини.

Стрелецът трябва да се храни правилно за да предотврати заболяване на черния дроб. При неразположение се препоръчва следния чай: смесват се 40 гр. Хвощ и по 30 гр. Глухарче корени от кисел трън. Една супена лъжица от билковата смес се залива с 400 гр. Вряла бода. Вари се 5 мин. На тих огън. Кисне 1 час и се прецежда. Пие се по 80 гр. 3 пъти дневно 30 мин. Преди хранeне.

КОЗИРОГ [ 22 декември – 20 януари ]

Козирогът се нуждае от магнезий и калций. Това ще си го набави чрез употребата на шушулкови зеленчуци, зеле, овесени ядки.Той презира да се мотае из кухнята и не обръща внимание на храната. Раздразнителността му води до неоправдани капризи, което често води до озлобление а това се отразява на храносмилането му. За да не се стигне до стомашно заболяване се препоръчва : смесват се по 30 гр. Листа от маточина, плодове от черна боровинкаи цвят от невен. Една чаена лъжичка от сместта се залива с 250 гр.вряща вода.След 15 мин. Запарката се прецежда. Това е доза за 1 прием. Изпива се между храненето. Пие се 3 пъти дневно.

ВОДОЛЕЙ [ 21 януари – 19 февруари ]

Oризът е основната храна на Водолея.Трябва в храната си да ползва: лук, гъби, соеви и пшеничени зародишии плодовете – грозде,стафиди, касис, френско грозде, черници.

У Водолея много често се наблюдава безволие в зависимост от неговото настроение. Той трябва да обърне внимание на кръвообращението си. Ето един чай за неговото подобряване: смесват се 30 гр. Овчарска торбичка,30 гр. Орехови листа и30 гр. Пелин. Една чаена лъжичка се запарва с 1 чаена чаша вряща вода. След 15 мин. Запарката се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 чаена чаша на гладно 30 мин. Преди хранене.

РИБИ [ 20 февруари – 20 март ]

Тонизиращите елементи на основата на йода и сярата се препоръчват на Рибите. И повече риба, отколкото друго месо, а с нея – ряпа, лук орехи, тиквени семки, стафиди.

Рибите са с непостоянен темперамент- те лесно сменят настроенията си. Нуждаят се от обстановка на хармония и спокойствие. Препоръчва им се тонизиращ чай: смесват се 60 гр. Цвят от лайка и 15 гр.тинтява. Една супена лъжица се запарва с 500 гр. Вряща вода . След като изстине се прецежда. Пие се сутрин и вечер по 1 винена чаша чай, подсладен с мед.

 

Back to top button