Диня на корем а коремът се топи
Как да отслабнем с хапване на диня?
Диета с диня
Диетите с диня са предпочитани през лятото заради освежаващия вкус. Но те си имат и научно обяснение. Основното им предимство е, че в 100 гр диня се съдържат само 25 калории. В същото време с тях си набавяте значително количество фибри, които активизират храносмилането и метаболизма, имат прочистващо действие.
95% от състава на динята е вода, която е изключително ценна за баланса на течности в организма в горещо и сухо време. Плодът е диуретик и така не се натрупва излишна вода в клетките, която е нужна за образуването на целулит.
В динята има доста витамини – А , С , Е от Б група, и минералите калий, натрий, калций, магнезий и фосфор.
Предпочитана е за диети и защото може да се яде без ограничения. Хем насища, хем не претоварва храносмилателната система. При правилно съчетание на продуктите в програмата за седмицата може да се спасите от 3 – 5 кг. Ако сте разумни и след това не се нахвърлите на сладкиши и тестени храни, отслабването ще продължи. За 1/2 до 1 месец може да олекнете общо със 7 – 8 кг.
Вариантите за динената диета са много. Най-лесният е пречистваща програма за 1 – 3 дни. През нея ядете само диня, нищо друго. Така най-вече ще изхвърлите излишната вода, но ще стопите малко и от натрупаните мазнини, защото организмът ше черпи от тях нужната му енергия.
По-продължителните програми се различават по добавените продукти към динята. Класика за всеки българин е диня със сирене. Диетата е ценна с белтъчините в млечния продукт. Така мускулите ще имат храна и ще се запазят.
1 -ви ден
Закуска: Диня и 60 гр сирене.
Обяд: Изпечете във фолио 100 гр сирене, залято с 1 ч л зехтин и подправено ба вкус с билки. За десерт – диня.
16 часа: Резен диня.
Вечеря: Зелена салата с парченца диня и 50 гр сирене. Подправете я с дресинг от лимонов сок, 1 ч л зехтин и малко горчица.
2 – и ден
Закуска: Диня и филийка пълнозърнест хляб, гарнирана с резен сирене.
Обяд: Почистена от семките и нарязана диня, поръсете с 1 с л счукани орехи. Добавете и 40 гр синьо сирене.
16 часа: Резен диня.
Вечеря: Запечете на грил тиган филийка козе сирене и го гарнирайте с диня.
3 – и ден
Закуска: Диня и 60 гр сирене.
Обяд: Към чаша варен ориз добавете нарязана диня и малко краставица на кубчета. Подправете с 1 ч л зехтин, лимонов сок и черен пипер.
16 часа: Диня и парченце сирене.
Вечеря: 1 варено яйце, парче сирене и резен диня.
4 – и ден
Закуска: Филийка ръжено пшеничен хляб, резен сирене и диня.
Обяд: печена или задушена риба ( около 120 гр) зелена салата за гарнитура и диня за десерт.
16 часа: Диня.
Вечеря: Диня и печено във фолио 100 гр сирене.
5 – и ден
Закуска: 1 варено яйце, парче сирене и диня.
Обяд: Сандвич от намазана с извара филийка хляб, резенче пуешка шунка и резен диня.
16 часа: Диня и сирене.
Вечеря: Зелена салата с рукола и спанак бейби, краставица, диня и малка консерва риба тон. Подправете я с дресинг от лимонов сок и 1 ч л тахан.
6 – и ден
Закуска: Филийка типов хляб, намазана с извара, и резен диня.
Обяд: Диня и 50 гр кашкавал.
16 часа: 2 пълнозърнести сухара, намазани с извара. Изпийте и чаша сок от диня.
Вечеря: Задушени пилешки гърди без кожата и гарнитура от 2 с л варен ориз. За десерт диня.
7 – и ден
Закуска: Диня и 40 гр сирене.
Обяд: 1 варено яйце,60 гр сирене и диня.
16 часа: Замразено смути от диня и кисело мляко
Вечеря: Изпечено на скара свинско (100 гр максимум) с гарнитура от краставица и диня за десерт.
Вижте още и ⤵️
Как да изберем диня?
Как да изберем диня и пъпеш
Диня и пъпеш за красота и здраве