Излъжете тънката коса

Как да напправим косата ни да изглежа по-гъста?

Съвети за по-гъста коса

Само собственичките на тънки и меки коси могат действително да оценят колко е сложно да се грижат за прическата си. Такива коси не запазват добре фризурата си, те изискват внимателно оформяне всяка сутрин, а борбата през зимата е още по-голяма, тъй като всяка прическа моментално приема формата на шапката, която носите. За съжаление, няма никакви салонни или козметични способи да направите косата си по-дебела или по-гъста. Има само някои тайни на особените грижи за нея.

Излъжете тънката коса
Излъжете тънката коса

На първо място, благодарение на някои технологии за боядисване можете буквално да излъжеш всички и да направите прическата си по-обемна. За тази жел трябва да боядисвате косата си така, че корените да са два тона минимум по-тъмни от краищата. Визуалната гъстота на косата също така придава и боядисването на отделни кичури. 

На второ място, много по-гъста изглежда косата ви, когато прическата е по-къса. Косата в такъв случай изглежда по-пищна, лесно се поддържа, а и формата  може да се подбере по-лесно по овала на лицето. Майсторите на прически отдавна са признали факта, че късата коса изглежда по-гъста от дългата. Ако имате тънка коса, то не е нужно да я оставяте по-дълга от 15 – 17 см. Това няма да окаже влияние на красотата ви.

Свързани статии

Още един хитър ход за придаване на обем и гъстота на тънките коси е филирането. Обяснението е просто – на фона на по-редките краища горната част на косата изглежда много по-обемна.

Накрая малък, но много полезен професионален прийом се заключава в това, че трябва да сушите тънката коса първоначално със студен въздух на пълна мощност на сошуара. Това ще позволи максимално да приближите струята на въздуха до корените, без да вие страх, че ще изгорите кожата на главата си. В резултат на това в корените и прическата като цяло ще се получи по-обемна и привлекателна.

Вижте още и ⤵️
Маска при тънка коса
Идеи които ще ви помогнат да миете косата си по-рядко
Полезни витамини за косата и ноктите

Back to top button