Как да пречистим кръвта и целия си организъм?
Кои храни трябва да консумираме и как?
Разтоварващите дни само помагат
Съдържание
Не се препоръчва разтоварващият ден да се прави по-често от веднъж седмично. През този ден трябва да се пият повече течности (най-малко 2 литра) – чиста питейна вода или зелен чай. През този ден не трябва да планирате никаква сериозна работа, която изисква влагането на много усилия.
Разтоварващите дни са противопоказни по време на бременност и кърмене, по време на заболяване и обща отпадналост на организма, при захарен диабет и хронични заболявания на бъбреците и черния дроб.
Какви могат да бъдат разтоварващите дни
С белтъчини
Разрешава се употребата на постни месни и рибни продукти, варени или приготвени на пара. Белтъчините могат да бъдат и от растителен произход – например фасул. Към месото можете да добавите домат, краставица или зеле без подправки и сосове. През този разтоварващ ден няма да гладувате – храненето може да става на всеки 4 – 5 часа.
С извара
За този ден трябва да се запасите с извара (но не повече от 600 гр), мляко и сметана (до 100 гр). Изварата се смесва със сметаната и се разделя на 5 равни части, които се приемат през деня заедно с млякото. Пийте минерална вода. Този тип разтоварващи дни укрепва костите и ноктите.
С моркови
Настържете 1 пресен морков, смесете го с мед, сока от ½ лимон и го разбъркайте. Яжте тази салата за закуска обяд и вечеря. Този разтоварващ ден трябва да се прави не по-често от 1 месечно.
Как да пречистим кръвта и целия си организъм?
С ябълки
Дневно по 3 пъти можете да изядете по 1,5 кг ябълки. Можете да пиете течности колкото искате.
С банани
Разпределете 1 кг банани за 3 хранения.
Със салата
Такъв разтоварващ ден е подходящ за тези, които обичат разнообразието. Можете да си приготвите салата от всякакви плодове и зеленчуци.
Японски учени доказаха, че системното консумиране на ябълки драстично намалява количеството мазнини в организма.
Публикуваните резултати от направените клинични изследвания свидетелстват, че изяждането на 3 ябълки преди основното хранене понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%.
По време на наблюденията, извършени от японските учени, на група хора преди храна е даван 600 мг ябълков полифенол – вещество, влизащо в състава на плодовете, което спомага разграждането на мазнините. Такова количество полифенол се съдържа средно в 3 ябълки.
Направеният след храненето анализ на кръвта е показал, че нивото на мазнините в кръвта на доброволците е било средно с около 20 % по-ниско в сравнение с тези, на които преди обяд не са били давани никакви добавки.
Според японските учени въздействието на ябълковия полифенол е несъмнено, но реалният му ефект върху намаляване риска от наднормено тегло все пак зависи и от количеството храна и хранителния режим.
Вижте още и ⤵️
5 хранителни вещества, които се борят с болката
Енергия и храна за всеки ден
Силата на храната и водата
Подходяща храна според зодията