Китайски зодиак – Куче

Всичко за китайския знак Куче

Куче – всичко за китайския знак

Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито.

Китайски зодиак - Куче
Китайски зодиак – Куче

Философ и моралист, Кучето подхожда сериозно към всяко нещо в живота. Винаги е малко „скитник“, който лесно се лишава от парите и комфорта, но остава верен на идеалите си. От такива хора стават добри прависти, индустриалци, педагози.

Свързани статии

Родените в годината на кучето са вечно неспокойни, винаги са на стража и никога не си почиват. Рядко проявяват чувствата си. Те са упрями до крайност и знаят какво искат. Често са циници. Критикуват с повод и без повод и са песимисти, които нищо не очакват от живота.

Родените в годината на кучето действат смело против всяка несправедливост. Те са скептици, имат критически ум, чувство за хумор. По отношение на чувствата изглеждат хладни, но това впечатление е заблуждаващо. Въпреки тези недостатъци те притежават и ред благородни черти като лоялност, вярност, честност, развито чувство за дълг. На тях може да се разчита, отлично пазят тайни и са много скромни. Не обичат да се изповядват, но не обичат и другите да им се изповядват.

Изразяват се просто, понякога трудно изказват мислите си. За сметка на това са добри слушатели. Предаността им стига до самоотрицание. Правят всичко възможно за приятелите си. Дори и най-малката несправедливост предизвиква у тях чувство на нетърпимост и не се успокояват докато не оправят положението. В същността си са философи и моралисти, които не се интересуват много от парите. Те са великодушни и безкористни. При тях водещо е интелектуалното начало, липсата на материален комфорт не ги дразни.

Родените в годината на кучето са добри ръководители, свещеници, обществени деятели, възпитатели. В любовта се проявяват като идеалисти, те са честни и разумни. Съчетават се идеално с родени в годината на коня, тигъра и котката. Не е удачна комбинация с дракон и коза.

И в трите си фази животът на родените в годината на кучето минава неспокойно. Трудно юношество, в зряла възраст абсолютни скептици и старост изпълнена със съжаление за несвършени неща.

В добри отношения са със Зайците и Конете. С Тигъра е възможно да преживеят големи приключения, но и драматична борба в името на справедливостта. Лоша комбинация се получава с Овцата и донякъде с Тигъра.

Положителни черти

Вярно, щедро, честно и наблюдателно.

Негативни черти

Неспокойно, черногледо и малко разсеяно.

Професии

Митничар, полицай, инструктор, актьор и репортер.

Темперамент

Вие сте надеждни и предани, но проявявате склонност към прекалена предпазливост и черногледство. Не е разумно предварително да се тревожите твърде много, защото ще се справите, каквото и да стане.

Късмет

Или сте много богати, или нямате пукната пара. Различните типове Кучета ги очакват различни съдби, но повечето от вас са положително настроени и вървят през живота с голяма вяра в успеха.

Работа

Вие сте предан служител и ще се изкачите на върха, защото ви бива и да управлявате. Не след дълго вие ще сте шефът.

Социален живот

Случва се да бъдете много сдържани и предпазливи, но направо разцъфтявате в компанията на хора, които познавате добре.

Бизнес

Умело осъществявате намеренията си и нещата ви вървят по набелязания от вас график, но понякога не се отбранявате достатъчно. Стъпете здраво на краката си и не се давайте без бой.

Любов

Ще ви е нужно дълго време, докато откриете любимия си, тъй като сте много взискателни и придирчиви. Но веднъж намерили подходящия човек, ще се наслаждавате на грижовна и романтична връзка.

Родители

Родителите ви или много ви обичат, или ви смятат за бунтар, който непрекъснато води битки. Разбира се от вас зависи да се справите с подобно положение.

Братя и сестри

Вие се грижите добре за братята и сестрите си, особено ако сте най-голямото дете в семейството, а в такъв случай ще оказвате изключително влияние върху живота им като възрастни.

Деца

Като родители сте безкомпромисни и строги, но в действителност сте всецяло отдадени на децата си и ги обичате до немай-къде.

Пътуване

Пътуването е онова, от което се върнувате истински. Неспирно търсите най-доброто възможно кътче, в което да прекарате прекрасна ваканция с най-близките си хора.

Здраве

Издържливи сте и рядко се разболявате. Понякога сте прекалено напрегнати и ако не внимавате, може да имате душевни проблеми.

Инвестиции

Ще изкарвате добри пари от имоти и комисиони, защото чисто и просто имате добър усет за парите.

Таланти

Вие сте предани и щедри. От вас би излязъл добър управител на голяма корпорация. Бива ви да работите в колектив и със сигурност знаете как да извличате печалба.

Преспективи

Ако престанете да се излагате на рискове и повярвате в собствените си способности, ще стигнете далече.

Пари

Имате дарба за боравене с пари и ви бива да си гоните работите. Ако се вслушвате в интуицията си, имате шанс да напреднете.

Известни Хора

Брехт, Сократ, Волтер, Ленин.

Back to top button