Лекове срещу тъмни петна по кожата

Почистване на кожата

Лекове срещу тъмни петна по кожата

На всички се е случвало да им се появи огромна пъпка на лицето в най-неподходящия момент. И дори по чудо тя да заздравее само за ден-два, след нея остава тъмно петно, което не изсветлява с месеци. Макар, че не съществува средство, което да премахне петното на мига, със сигурност можете да опитате някои домашни лекове, които ускоряват лекуването на кожата.

Пъпки
Пъпки

Мед и лимонов сок

Най-ефикасният метод за премахване на петна е да смесите една чаена лъжичка мед с 4-5 капки лимонов сок. Можете да добавите и щипка шафран. Нанесете сместта на засегнатите места, изчакайте 20 мин и отмийте. Лимонът и медът имат избелващо действие. Медът овлажнява сухата кожа. Скоро тъмното петно върху кожата ще изчезне, сякаш никога него е имало!

Свързани статии

Доматен сок и суроватка

Смесете 2 чаени лъжици доматен сок с 4 чаени лъжици суроватка и нанесете сместта върху тъмните петна. Ликопенът в доматите е силно избелващо средство и бързо ще изсветли петънцето. Ще го заличи напълно.

Розова вода и сандалово дърво

Комбинацията от листа от сандалово дърво и розова вода не само, че изсветлява петната, но също така изчиства от пъпки и освежава мазната кожа. Сместта се използва като маска за лице и е много подходяща за по-чувствителните хора, които често имат пъпки.

Овесено брашно, мед и мляко

Смесете 3 супени лъжици овесено брашно, 1 супена лъжица мед и 2 супени лъжици прясно мляко и използвайте маската върху лицето си. Овесеното брашно е естествено ексфолиращо средство, което ще премахне мъртвите кожни клетки, медът помага на кожата да запази еластичността си, а млякото й придава блясък.

Кисело мляко, сметана и мед

Киселото мляко, сметаната и медът, забъркани заедно, представляват невероятна маска за лице! Идеална е за премахване на петна, защото млечната киселина ускорява лечебния процес. Тя бързо избелва следите от пъпки. Медът има антибактериални качества и подобрява здравето на кожата като цяло.

Зехтин

Зехтинът освен, че придава разкошен вкус на салатите, също така и лекува петна по кожата. Нанасяйте зехтин на засегнатите места преди лягане и го отмийте на сутринта. Зехтинът овлажнява повърхностния слой на кожата. Ако го втриете внимателно с масажни движения преди баня, изчакате 15-20 мин и след това изтъркате лицето с кърпа, мъртвите клетки ще паднат.

Витамин Е

Витамин Е на масло е чудесен лек за премахване на петната, който да използвате през нощта. Витаминът има антиоксидантно действие и забавя стареенето. Премахва свободните радикали.
Витамин Е често е наричан „витаминът на младостта и плодовитостта”.

Алое Вера

Сърцевината на растението алое вера прави просто чудеса с кожата!

Портокал, лимони и розова вода

Смесете смляна на прах кора от сушен портокал и лимон с розова вода и нанесете получената паста върху тъмните петънца. Лимоновата киселина има силно избелващо действие.

Краставици и извара

Настържете краставица, изтискайте сока й и го добавете към извара. Получената маска е идеална за изсветляване на тъмните петънца. В крайна сметка нито един от изброените естествени лекове няма да накара като по чудо белезите от пъпки да изчезнат за 1 ден. Но със сигурност ще ускорят процеса. Ако ги използвате редовно, кожата ви ще стане по-здрава.

Още статии за кожата:
Акне
Екземата напада през лятото
Плодова козметика

Back to top button