Лечебната сила на птичите песни

Птичите песни лекуват душата и тялото

Знаете ли, че песните на птичките са полезни освен за душата също така и за тялото?!

Затова се използва орнитотерапия, прекрасното пеене на птиците, в медицината.

Каква е тайната?

Пеенето на птиците са естествени звуци на природата, с които сме генетично свързани. Чуваме ги още в утробата на майката, в ранно детство и през целия си живот. В тях сякаш се кодира информация за това как правилно да работи нашият организъм.

Лечебната сила на птичите песни
Лечебната сила на птичите песни

С какво се отличават птичите гласове?

За разлика от човека пернатите имат много по-сложен гласов апарат, който често заема до две трети от тялото им. Различни звуци се образуват едновременно на четири места, при това напълно независимо един от друг. Излиза, че всяка птичка условно представлява своеобразен миниоркестър, с помощта на който пернатото чудо на природата изпълнява виртуозните си музикални произведения.

Как се извършва лечението?

Знаем, че ухото е своего рода датчик, който приема звуците от заобикалящия ни свят. Те се предават в специална слухова зона в кората на главния мозък, където се обработват. И на този етап ги „разпознаваме“.

Когато слуховият ни апарат възприема птичето пеене, тези звуци предизвикват повишена активност в слуховата зона на кората на главния мозък, което, на свой ред, влияе благотворно върху работата на самия мозък, а от там и на целия организъм. Благодарение на тази синхронизация органите се активизират и действат по-хармонично.

Как да се лекуваме?

Най-добре е да го правим ежедневно. Ако усещаме упадък на силите и ни липсва енергия, курсът по орнитотерапия трябва да се провежда сутрин. Ако обратното – до обяд сме бодри и активни, а вечер сме като надут балон, трябва да се лекуваме преди сън. Методиките за лечение с птиче пеене се различават коренно по това къде се провежда то – у дома или на улицата.

Вижте още и ⤵️
Природен еликсир на здравето
Изпитани природни илачи
Лечебен извор до село Джулюница

Back to top button