ИНФОРМАЦИЯ
Пълнен шаран
Невероятна рецепта за печен шаран с плънка. Тази рецепта е за любители на рибните ястия. Изключително подходяща е за Никулден.-
Подготовка
20 м -
Готвене
90 м -
Готово след
110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 бр. сладка чушка
- 1 бр. люта чушка
- 150 гр. орехи
- 1 бр. щипка майорана
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- магданоз на вкус
- сол на вкус
- 1 1/4 кг. шаран
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Една купа кромид, 1 сладка чушка и 1 люта чушка се задушават с олио под капак до готовност на лука.
СТЪПКА 2
Сваля се от огъня, добавят се 150 г счукани орехи, щипка майорана, черен пипер, червен пипер, магданоз и сол.
СТЪПКА 3
Предварително осоленият шаран се измива и се пълни със сместа. Пече се около 90 мин, загърнат в хартия за печене или фолио. Накрая се отвива, за да се запече.
Хранителни Факти
Пълнен шаран
Количество за порция
Калории 1316
Калории от мазнини 765
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 85g
131%
Наситени мазнини 12g
60%
Полинаситени мазнини 45g
Мононаситени мазнини 21g
Холестерол 413mg
138%
Натрий 311mg
13%
Калий 2613mg
75%
Общо въглехидрати 17g
6%
Фибри 9g
36%
Захари 3g
Протеин 124g
248%
Витамин A
21%
Витамин C
95%
Калции
45%
Желязо
75%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.