ИНФОРМАЦИЯ
Мусака с прясно зеле
Страхотна рецепта за една много вкусна вечеря с кайма и прясно зеле.-
Подготовка
20 м -
Готвене
40 м -
Готово след
60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг. зеле
- 500 гр. кайма
- 1 ч.ч. доматено пюре
- 2 бр. моркови
- 3 бр. чушки
- 1 бр. лук
- подравки според вкуса
- 250 гр. кисело мляко
- 2 бр. яйца
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Зелето се нарязва като за салата и за 5-10 мин се попарва във вряла вода, за да омекне. Лукът, морковите и чушките се нарязват и заедно с доматеното пюре, чушките, подравките и каймата се запържват.
СТЪПКА 2
В намазнена тава се слага половината от зелето, отгоре се изсипват запържена кайма с другите продукти. Отгоре се изсипва и другата половина от зелето.
СТЪПКА 3
Пече се в загрята фурна за около 20-30 мин, докато зелето леко покафенее.
СТЪПКА 4
От киселото мляко и яйцата се прави заливка, която се изсипва върху вече опечените продукти, след което отново се слага във фурната да се запече.
Хранителни Факти
Мусака с прясно зеле
Количество за порция
Калории 458
Калории от мазнини 270
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 30g
46%
Наситени мазнини 10g
50%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 13g
Холестерол 148mg
49%
Натрий 1453mg
61%
Калий 1385mg
40%
Общо въглехидрати 28g
9%
Фибри 7g
28%
Захари 16g
Протеин 22g
44%
Витамин A
88%
Витамин C
190%
Калции
22%
Желязо
18%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.