ИНФОРМАЦИЯ
Пилешка пържола с гарнитура
Рецепта за една невероятно апетитно ястие. За любители на пилешки пържоли.-
Подготовка
15 м -
Готвене
60 м -
Готово след
75 м
СЪСТАВКИ
За пържолите
- 4 бр. пилешки пържоли
- 4 бр. скилидки чесън
- кисели краставици на вкус
- пушено сирене на вкус
- краве масло на вкус
За гарнитурата
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
По една скилидка чесън се нарязва на 3-4 и се бучва във всяка пилешка пържола, след което месото се навива. Престоява така около 1 час. Чесънът придава приятен, ненатрапчив аромат на месото.
СТЪПКА 2
Пържолите се осоляват и се слагат в йенска тенджера една върху друга. Между тях се нареждат тънко нарязани кисели краставички на ивички и колелца от топено пушено сирене.
СТЪПКА 3
Последната пържова се поставя с кожата нагоре, за да й се образува апетитна коричка. Слагате няколко тънки резенчера краве масло и заливате с 2/3 к.ч. вода.
СТЪПКА 4
Месото ще си пуска още мазнина и вода и ще се образува сос. Пече се на 250 градуса, около 40-45 мин. През това време приготвяте гарнитурата.
СТЪПКА 5
Сватявате кус-куса в подсолена вода за 10 мин. Отделно се сваряват картофът и яйцето.
СТЪПКА 6
В голяма купа се разбъркват ситно нарязани на ситни кубчета кисели краставички, яйцето, картофът, морков, маслина, свареният кус-кус, горчицата, 2 ч.л. краве масло и щипка сол.
СТЪПКА 7
Когато ястието се опече, се реже на четири. В горчицата се добавя от гарнитурата, полята с 3-4 с.л. от соса на пържолите. Ястието се сервира топло.