Агнешка дроб-чорба

ИНФОРМАЦИЯ

Агнешка дроб-чорба

За любители на агнешко, тази рецепта е за вас. А случайно ако не сте опитвали агнешки дроб-чорба сега е момента. Невероятно вкусно ястие!
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    80 м
  • Готово след

    110 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Застройка

Агнешка дроб-чорба
Агнешка дроб-чорба

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Продуктите от комплекта се измиват добре и се сваряват. Когато всичко е добре сварено се изваждат, охлаждат и нарязват на кубчета. Бульона се прецежда и се използва за по-нататашното приготвяне на ястието.

СТЪПКА 2

В тенджера се задушават нарязаните лук и моркови в малко олио. Прибавят се и дреболиите за кратко се разбърква всичко. Заливат се с прецедения бульон. Като заври супата се добавя измития ориз. Подправя се със сол на вкус и джоджен. Вари се докато ориза стане готов.

СТЪПКА 3

Разбиват се жълтъците и към тях се прибавя брашното , киселото мляко и малко от бульона на супата. Застройката се загрява при непрекъснато бъркане. Преди да заври с нея се застройва супата.

СТЪПКА 4

Поръсва се с черен пипер.

Хранителни Факти
Агнешка дроб-чорба
Количество за порция
Калории 554 Калории от мазнини 333
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 37g 57%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 6g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 247mg 82%
Натрий 592mg 25%
Калий 605mg 17%
Общо въглехидрати 16g 5%
Фибри 1g 4%
Захари 5g
Протеин 36g 72%
Витамин A 37%
Витамин C 3%
Калции 16%
Желязо 19%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button