ИНФОРМАЦИЯ
Богова пита
Тази пита по традиция се приготвя на Бъдни вечер. Ако сте любители на питки, разбира се можете да си я приготвите когато желаете. Ние ви предлагаме една изпитана и много вкусна рецепта.-
Подготовка
25 м -
Готвене
30 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Пресейте брашното 3 пъти заедно със содата. В кладенче по средата му добавете солта и водата на порции. Замесете постепенно тестото, като самото месене продължава към 10 минути.
СТЪПКА 2
Оформете питката, като заделите малко от тестото, за да направите украсата. Намокрете оформената питка отгоре с вода, като я сложите в подмазнена тава.
СТЪПКА 3
Направете украсата с фигурки по желание, като е добре да сложите кръст.
СТЪПКА 4
Сложете боговата пита да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса. Печете около 25 минути или до готовност.
Хранителни Факти
Богова пита
Количество за порция
Калории 303
Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g
2%
Наситени мазнини 0.1g
1%
Полинаситени мазнини 0.3g
Мононаситени мазнини 0.1g
Натрий 138mg
6%
Калий 89mg
3%
Общо въглехидрати 64g
21%
Фибри 2g
8%
Захари 0.2g
Протеин 9g
18%
Калции
2%
Желязо
22%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.