ИНФОРМАЦИЯ
Бърз френски пай с тиквички
Ще си оближете пръстите с този френски пай с тиквички. Лесен е за приготвяне и страшно вкусен!-
Подготовка
40 м -
Готвене
50 м -
Готово след
90 м
СЪСТАВКИ
За тестото
- 1 бр. яйце
- 30 гр. сол
- 300 гр. брашно
- 100 гр. масло
- 1 с.л. прясно мляко
За плънката
- 3 бр. тиквички
- 3 бр. яйца
- 200 гр. прясно мляко
- 200 гр. сметана
- 10 бр. стръка копър
- 30 гр. сол
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Първо режем на кубчета маслото, после добавяме към него брашното и тази смес продължаваме да режем, докато не стане на трохи. После прибавяме солта, млякото и яйцето, и замесваме тестото – много лесно става.
СТЪПКА 2
Оставяте тестото за около 30 минути в хладилника, а после го слагате в тава и оформяме от него стенички. Преди да го запечете за 10 минути във фурната, го набождате на няколко места с вилица, а после печете на 180 градуса. Като го извадите от фурната, трябва да се охлади за десетина минути.
СТЪПКА 3
Приготвяте си плънката като на тънко нарязвате тиквичките, но не ги белите, прибавяте разбитите яйца, копъра, сметаната, прясното мляко и солта. Разбърквате много добре тази смес и я изливате върху тестото.
СТЪПКА 4
Оставяте да се пече за около 40 минути във фурната, като е добре да го завиете с фолио, за да не загори.
СТЪПКА 5
Махате фолиото през последните оставащи минути на печенето и ще получите лека и нежна златиста коричка, каквато е и целта. Дали ще го консумирате топъл или студен, този френски пай с тиквички, е истинско кулинарно чудо – толкова ароматен и вкусен става. Да ви е сладко!