Бърз френски пай с тиквички

ИНФОРМАЦИЯ

Бърз френски пай с тиквички

Ще си оближете пръстите с този френски пай с тиквички. Лесен е за приготвяне и страшно вкусен!
  • Подготовка

    40 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    90 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

За тестото

За плънката

Бърз френски пай с тиквички
Бърз френски пай с тиквички

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Първо режем на кубчета маслото, после добавяме към него брашното и тази смес продължаваме да режем, докато не стане на трохи. После прибавяме солта, млякото и яйцето, и замесваме тестото – много лесно става.

СТЪПКА 2

Оставяте тестото за около 30 минути в хладилника, а после го слагате в тава и оформяме от него стенички. Преди да го запечете за 10 минути във фурната, го набождате на няколко места с вилица, а после печете на 180 градуса. Като го извадите от фурната, трябва да се охлади за десетина минути.

СТЪПКА 3

Приготвяте си плънката като на тънко нарязвате тиквичките, но не ги белите, прибавяте разбитите яйца, копъра, сметаната, прясното мляко и солта. Разбърквате много добре тази смес и я изливате върху тестото.

СТЪПКА 4

Оставяте да се пече за около 40 минути във фурната, като е добре да го завиете с фолио, за да не загори.

СТЪПКА 5

Махате фолиото през последните оставащи минути на печенето и ще получите лека и нежна златиста коричка, каквато е и целта. Дали ще го консумирате топъл или студен, този френски пай с тиквички, е истинско кулинарно чудо – толкова ароматен и вкусен става. Да ви е сладко!

Хранителни Факти
Бърз френски пай с тиквички
Количество за порция
Калории 435 Калории от мазнини 216
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 24g 37%
Наситени мазнини 14g 70%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 7g
Холестерол 184mg 61%
Натрий 3951mg 165%
Калий 303mg 9%
Общо въглехидрати 43g 14%
Фибри 2g 8%
Захари 3g
Протеин 12g 24%
Витамин A 23%
Витамин C 14%
Калции 12%
Желязо 18%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button