Варени зърна

ИНФОРМАЦИЯ

Варени зърна

Това ястие е подходящо за Андреевден. Може да се приготви също и по следния начин: Житото, нахутът и царевицата се сваряват общо, изцеждат се от водата и се разбъркват с 300 гр мед, захар или петмез и с 200 гг счукани орехови ядки. Може да се сложи и лъжичка канела.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Варени зърна
Варени зърна

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Житото, нахутът и царевицата се сваряват във вода, след което се прибавя стопеното масло, нарязаният на ситно и запържен кромид лук и счуканата глава чесън.

СТЪПКА 2

Посолява се на вкус и се яде с хляб.

Хранителни Факти
Варени зърна
Количество за порция
Калории 731 Калории от мазнини 189
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 21g 32%
Наситени мазнини 11g 55%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 45mg 15%
Натрий 115mg 5%
Калий 595mg 17%
Общо въглехидрати 124g 41%
Фибри 6g 24%
Захари 3g
Протеин 22g 44%
Витамин A 12%
Витамин C 19%
Калции 9%
Желязо 32%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button