Винен кебаб с телешко

ИНФОРМАЦИЯ

Винен кебаб с телешко

Пригответе вкусна вечеря с телешко за вашето семейство.    
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Винен кебаб с телешко
Винен кебаб с телешко

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Накиснете ориза в студена вода за 1/2 час и го отцедете. Сложете го да се свари в тенджерка на котлона, като добавите сол и черен пипер.

СТЪПКА 2

Щом оризът уври, разбийте яйцата с киселото мляко, добавете накълцания магданоз и оцета и прибавете цялата смес към ориза. Оставете да ври за около 8 минути, като бъркате.

СТЪПКА 3

Нарежете телешкото (без тлъстини) на хапки, доматите - на парчета, лукът - на ситно.

СТЪПКА 4

Сложете телешкото да се задушава с малко олио и вода. Щом побелее, добавете лука и доматите към него, след което червен и черен пипер, както и целите люти чушки. Долейте още малко олио и посолете.

СТЪПКА 5

След известно време добавете червеното вино заедно с 1/2 ч.ч. гореща вода и оставете да се задушава до готовност на месото, като от време на време разбърквате.

СТЪПКА 6

Поднесете телешкия винен кебап върху канапе от ориза.

Хранителни Факти
Винен кебаб с телешко
Количество за порция
Калории 1034 Калории от мазнини 612
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 68g 105%
Наситени мазнини 14g 70%
Полинаситени мазнини 25g
Мононаситени мазнини 24g
Холестерол 302mg 101%
Натрий 527mg 22%
Калий 1536mg 44%
Общо въглехидрати 36g 12%
Фибри 3g 12%
Захари 10g
Протеин 58g 116%
Витамин A 61%
Витамин C 139%
Калции 24%
Желязо 33%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button