Диня печена на скара

ИНФОРМАЦИЯ

Диня печена на скара

Зарадвайте вашите близки с вкусна диня печена на скара. Ето и как да я приготвите:  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Диня печена на скара
Диня печена на скара

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Измийте и нарежете динята без семки, като премахнете кората ѝ.

СТЪПКА 2

Поръсете парчетата със солта и ги оставете за 20 мин.

СТЪПКА 3

Измийте ги и ги подсушете с кърпа. Намажете ги със зехтин.

СТЪПКА 4

Поставете ги върху предварително загрята скара на средна температура и ги гответе по 5 мин от всяка страна, докато се появат решетъчни следи.

Хранителни Факти
Печена на скара с диня
Количество за порция
Калории 65 Калории от мазнини 9
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 1g 2%
Наситени мазнини 0.1g 1%
Полинаситени мазнини 0.2g
Мононаситени мазнини 1g
Натрий 241mg 10%
Калий 224mg 6%
Общо въглехидрати 15g 5%
Фибри 1g 4%
Захари 12g
Протеин 1g 2%
Витамин A 6%
Витамин C 18%
Калции 2%
Желязо 2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button