Домашен ябълков пай

ИНФОРМАЦИЯ

Рецепта за домашен ябълков пай

Насладете се на вкуса на този лесно за приготвяне ябълков пай. Зарадвайте вашите близки със закуска или просто десерт. Рецептата не съдържа рафинирана захар или тестени продукти, което я прави здравословна и диетична!  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Домашен ябълков пай
Домашен ябълков пай

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Блендирайте яйцата, чиата, овесените ядки, ванилията и меда.

СТЪПКА 2

Внимателно добавете настърганата ябълка, бакпулвера, бъдемите и разбъркайте. Ако сте любители на канела, добавете малко и от нея.

СТЪПКА 3

Изсипете сместа в намазнена тавичка и разпределете фурмите нарязани на парченца отгоре, оставете ги да потънат.

СТЪПКА 4

Загрейте фурната на 200 градуса, след което сложете ябълковия пай да се изпече до златисто за около 30-35 минутки.

Хранителни Факти
Домашен ябълков пай
Количество за порция
Калории 221 Калории от мазнини 54
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 6g 9%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 1g
Холестерол 68mg 23%
Натрий 88mg 4%
Калий 254mg 7%
Общо въглехидрати 34g 11%
Фибри 7g 28%
Захари 19g
Протеин 10g 20%
Витамин A 2%
Витамин C 4%
Калции 10%
Желязо 5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button