-
Подготовка
20 м -
Готвене
30 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 3 бр. патладжана
- 6 бр. домата
- 5 бр. чушки
- 1 бр. голяма глава лук
- 4-5 с.л. олио
- 1 с.л. червен пипер
- 5-6 бр. скилидки чесън
- 1 бр. връзка магданоз
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Патладжаните се обелват, нарязват се на шайби и се посоляват. След половин час се отцеждат от горчивия сок и се изпържват в половината олио.
СТЪПКА 2
Изваждат се от мазнината и в нея се запържват нарязаните на ситно лук и чушки. Посоляват се и се подправят с червения пипер.
СТЪПКА 3
В тавичка се подреждат патладжаните, а върху тях се изсипва сместа от лука и чушките. Отгоре се нареждат нарязаните на филии домати.
СТЪПКА 4
Ястието се посолява и наръсва с пресования чесън. Залива се с 5-6 с.л. вода и се задушава на тих огън за 25-30 мин.
СТЪПКА 5
Поръсва се с магданоз.
Хранителни Факти
Задушени есенни зеленчуци
Количество за порция
Калории 269
Калории от мазнини 144
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 16g
25%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 5g
Натрий 19mg
1%
Калий 1188mg
34%
Общо въглехидрати 31g
10%
Фибри 12g
48%
Захари 16g
Протеин 6g
12%
Витамин A
188%
Витамин C
649%
Калции
8%
Желязо
15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.