Зелева супа

ИНФОРМАЦИЯ

Зелева супа

Тази супа е с много бонуси. Освен, че е подходяща да се яде в горещините, тя е една от най-изпитаните рецепти за отслабване.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Зелева супа
Зелева супа

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Лука, чушките, целината и зелето нарежете на малки кубчета. Моркова рендосайте. Сгорещете мазнината в тенджерата, запържете за 1 - 2 мин лука, добавете моркова, гответе още няколко минути и добавете зелето.

СТЪПКА 2

Налейте от водата или бульона колкото да покрие и задушете за 5 - 6 мин. Добавете целината и чушките. Можете да сложите подправка по избор – чесън, дафинов лист, бахар, лют или червен сладък червен пипер.

СТЪПКА 3

Залейте супата с бульон или вода, така че да покрие поне три пръста зеленчуците. Гответе на умерен огън 15 мин.

СТЪПКА 4

Доматите обелете и нарежете на кубчета. Добавете в ястието и гответе още 5 - 6 мин.

СТЪПКА 5

Махнете супата от котлона, подправете със сол и наситнени листенца целина или магданоз. Можете да я хапвате и студена.

Хранителни Факти
Зелева супа
Количество за порция
Калории 204 Калории от мазнини 54
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 6g 9%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 2g
Натрий 364mg 15%
Калий 1212mg 35%
Общо въглехидрати 36g 12%
Фибри 10g 40%
Захари 23g
Протеин 6g 12%
Витамин A 212%
Витамин C 177%
Калции 17%
Желязо 12%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button