Какаов черешов кейк

ИНФОРМАЦИЯ

Какаов черешов кейк

Ако сте любители на кейкове, тази рецепта ще ви допадне много. Комбинацията от какао и череши е изключително вкусна ии топяща се в устата.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Какаов черешов кейк
Какаов черешов кейк

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сипете в канче 120 мл вода и щом започне да кипи, наръсете 50 гр какао.

СТЪПКА 2

Варете 1 - 2 мин при непрекъснато бъркане. Оставете сместа да се охлади. Включете фурната на 180 градуса.

СТЪПКА 3

Разбийте в купа 3 яйца със 120 гр захар, добавете 1 ванилия и 120 мл олио. Постепенно изсипете изстиналото какао, 160 гр брашно, пресято с 1 ч л бакпулвер.

СТЪПКА 4

Добавете в тестото 350 гр череши без костилки и леко разбъркайте сместа. Изсипете я в подмазана и набрашнена форма.

СТЪПКА 5

Печете кейка в сгорещената фурна около 40 - 50 мин. Проверете готовността с пручица. Когато кексът се охлади, обърнете го върху плато и го поръсете с какао.

Хранителни Факти
Какаов черешов кейк
Количество за порция
Калории 685 Калории от мазнини 306
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 34g 52%
Наситени мазнини 5g 25%
Полинаситени мазнини 15g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 140mg 47%
Натрий 179mg 7%
Калий 501mg 14%
Общо въглехидрати 83g 28%
Фибри 5g 20%
Захари 42g
Протеин 12g 24%
Витамин A 3%
Витамин C 7%
Калции 10%
Желязо 26%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button