Каша с пипер

ИНФОРМАЦИЯ

Каша с пипер

Много лесно се приготвя тази пиперена каша.Може да се поднесе към пържени яйца, кюфтета или печено месо.
  • Подготовка

    5 м
  • Готвене

    6 м
  • Готово след

    11 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Каша с пипер
Каша с пипер

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Загрейте олиото на котлона в тенджера. След това го отнемете и прибавете брашното. Разклатете тенджерката. Ще видите как се разнася.

СТЪПКА 2

Върнете тенджерата на горещия котлон и запържете брашното. Разбърквайте без да спирате. Около две минути. Отново отнемете тенджерата от котлона и прибавете червения пипер. Разбъркайте.

СТЪПКА 3

Върнете тенджерата на котлона и прибавете водата. Не спирайте да разбърквате. Прибавете черния пипер и солта. При непрекъснато разбъркване варете вашата пиперена каша около 4 – 5 минути или докато се сгъсти. След като изстине ще се сгъсти още малко.

СТЪПКА 4

Отнемете кашата от котлона и прибавете оцета. Той придава завършеност и обогатяване на вкуса.

Хранителни Факти
Каша с пипер
Количество за порция
Калории 661 Калории от мазнини 549
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 61g 94%
Наситени мазнини 6g 30%
Полинаситени мазнини 40g
Мононаситени мазнини 12g
Натрий 14mg 1%
Калий 213mg 6%
Общо въглехидрати 27g 9%
Фибри 4g 16%
Захари 1g
Протеин 4g 8%
Витамин A 78%
Витамин C 9%
Калции 2%
Желязо 18%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button