ИНФОРМАЦИЯ
Кашкавал на фурна
Страшно вкусен става кашкавала на фурна. Едно вълшебно ястие.-
Подготовка
20 м -
Готвене
30 м -
Готово след
50 м
СЪСТАВКИ
- 300 гр. кашкавал
- 100 гр. сирене
- 4 бр. яйца
- 2 ч.ч. кисело мляко
- 120 гр. брашно
- масло и олио за намазване на тавичката
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Кашкавалът се настъргва на едрото ренде. Сиренето се натрошава и се прибавя към кашкавала. Добавя се и брашното и леко се разбърква.
СТЪПКА 2
В купа се разбиват яйцата и киселото мляко. След това се съединяват двата смеса и леко се разбъркват до хубава хомогенна смес.
СТЪПКА 3
Тавичката се намазва първо с масло, а след това с олио и се слага да се загрее във фурната, след което в нея се изсипва сместа.
СТЪПКА 4
Пече се 20-30 минути в умерено загрята фурна на 160-170 градуса – до златист цвят.
СТЪПКА 5
По желание може да добавите подправки по ваш вкус в сместа – чубрица, черен пипер и др. Може да украсите отгоре ястието преди печенето с кръгове тънко нарязани домати. За да ви стане по дебело ястието пригответе го в по-малка, но по-дълбока тавичка.