Кашкавал на фурна

ИНФОРМАЦИЯ

Кашкавал на фурна

Страшно вкусен става кашкавала на фурна. Едно вълшебно ястие.  
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Кашкавал на фурна
Кашкавал на фурна

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Кашкавалът се настъргва на едрото ренде. Сиренето се натрошава и се прибавя към кашкавала. Добавя се и брашното и леко се разбърква.

СТЪПКА 2

В купа се разбиват яйцата и киселото мляко. След това се съединяват двата смеса и леко се разбъркват до хубава хомогенна смес.

СТЪПКА 3

Тавичката се намазва първо с масло, а след това с олио и се слага да се загрее във фурната, след което в нея се изсипва сместа.

СТЪПКА 4

Пече се 20-30 минути в умерено загрята фурна на 160-170 градуса – до златист цвят.

СТЪПКА 5

По желание може да добавите подправки по ваш вкус в сместа – чубрица, черен пипер и др. Може да украсите отгоре ястието преди печенето с кръгове тънко нарязани домати. За да ви стане по дебело ястието пригответе го в по-малка, но по-дълбока тавичка.

Хранителни Факти
Кашкавал на фурна
Количество за порция
Калории 577 Калории от мазнини 288
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 32g 49%
Наситени мазнини 19g 95%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 278mg 93%
Натрий 1141mg 48%
Калий 524mg 15%
Общо въглехидрати 36g 12%
Фибри 1g 4%
Захари 12g
Протеин 35g 70%
Витамин A 19%
Витамин C 1%
Калции 85%
Желязо 15%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button