ИНФОРМАЦИЯ
Кашник
Зарадвайте вашите близки с вкусен кашник. Тази рецепта е подходяща за всеки повод и се приготвя много лесно. Често присъства на трапезата на Власовден.
-
Подготовка
20 м -
Готвене
60 м -
Готово след
80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг брашно
- 250 гр прясно мляко
- 5 бр яйца
- 5 гр сол
- 300 гр масло
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
От брашното, хладкото прясно мляко, солта и разбитите яйца се меси тесто, от него се оформя пита, която се пече в кръгла тава.
СТЪПКА 2
Топла, се намазва с предварително разтопеното масло.
Хранителни Факти
Кашник
Количество за порция
Калории 780
Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g
54%
Наситени мазнини 21g
105%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 199mg
66%
Натрий 300mg
13%
Калий 226mg
6%
Общо въглехидрати 97g
32%
Фибри 3g
12%
Захари 2g
Протеин 18g
36%
Витамин A
22%
Калции
8%
Желязо
35%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.