Крем супа със зелен фасул

ИНФОРМАЦИЯ

Крем супа със зелен фасул

Хапва ви се крем супа, но се чудите от какво да си я приготвите? Опитайте със зелен фасул. Супичката става лека и невероятно апетна.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Крем супа със зелен фасул
Крем супа със зелен фасул

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Зеленият фасул се бланшира във вода за няколко минути, за да омекне. След това се шокира в ледено студена вода, за да запази цвета си.

СТЪПКА 2

Пресният лук, чесънът и магданозът се наситняват. Маслото се загрява и в него се запържват лукът и чесънът. Налива се пилешкият бульон. Добавят се магданозът и фасулът и щом супата кипне се пасира.

СТЪПКА 3

Застройва се с разбитите жълтъци и сметаната. Кипва се и се отстранява от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.

Хранителни Факти
Крем супа със зелен фасул
Количество за порция
Калории 450 Калории от мазнини 333
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 37g 57%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 245mg 82%
Натрий 841mg 35%
Калий 808mg 23%
Общо въглехидрати 21g 7%
Фибри 9g 36%
Захари 4g
Протеин 13g 26%
Витамин A 63%
Витамин C 70%
Калции 16%
Желязо 20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button